Εφημερίδα Κοινωνική

Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» εντάχθηκε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

 Breaking News

Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» εντάχθηκε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
28 Μαΐου 2024

Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» εντάχθηκε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού. Την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Μπονάτσος υπέγραψε το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Πρωταρχικός στόχος της συνεργασίας που αναπτύσσεται (συμμετέχουν 16 δήμοι) είναι η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η «Συμμαχία» θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ως μεγάλος εμπορικός πελάτης, ενώ αναμένεται να μειώσει τις δαπάνες των δήμων για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφόσον υλοποιηθεί η παραγωγή πράσινης ενέργειας με ανταγωνιστικό κόστος από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), οι πρώτοι ωφελούμενοι θα είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά σε κάθε δήμο, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η ενεργειακή φτώχεια που πλήττει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε πολλές περιοχές.

Η ένταξη του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στην Συμμαχία, αναμένεται να φέρει πολλαπλά οφέλη μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων, πράσινων και φιλόξενων περιοχών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ