Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Εθνικός το έκανε ξανά: “Buzzer-beater” της τερματοφύλακα και… Κυπελλούχος στα πέναλτι

 Breaking News

Ο Εθνικός το έκανε ξανά: “Buzzer-beater” της τερματοφύλακα και… Κυπελλούχος στα πέναλτι
12 Μαΐου 2024

Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου ολοκλήρωσε ένα ιστορικό τουρνουά, έκανε την απόλυτη έκπληξη νικώντας τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο Λαιμό Βουλιαγμένης.

Ένα 24ώρο νωρίτερα ο Εθνικός, με τρομερή ανατροπή και buzzer-beater, επιβλήθηκε στα πέναλτι με 17-15 (κανονικός αγώνας 12-12, πέν. 5-3) του ΝΟ Βουλιαγμένης. Το Σάββατο (11/5) πέτυχε κάτι ακόμα πιο απίστευτο, μιας και ισοφάρισε με την τερματοφύλακά του, Ελένη Σωτηρέλη, 24″ πριν το τέλος. Στη συνέχεια, επέδειξε… ολύμπια ψυχραιμία στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και αναδείχθηκε Κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία.

Οι νταμπλούχες μπήκαν… μουδιασμένα στην πισίνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλές τους. Ο Εθνικός προηγήθηκε τόσο με 2-1, όσο και με 3-2, σκορ που διατηρήθηκε έως το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Στη συνέχεια, ήρθε γρήγορα η ισοφάριση, όμως όχι και η ανατροπή, με τις τυπικά φιλοξενούμενες να περνάνε ξανά μπροστά στο 14′ (4-3). Το ημίχρονο τελείωσε με τις κυανόλευκες να είναι μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός συνέχισε να εντυπωσιάζει και βρέθηκε να προηγείται με δύο τέρμα (6-4), πριν μειώσει η Ελευθεριάδου. Αμέσως μετά όμως η Τέρνερ έφερε ξανά στο +2 την ομάδα της, ενώ το τρίτο οκτάλεπτο εν τέλει έληξε στο 7-6. Στο τέταρτο οι ερυθρόλευκες ισοφάρισαν άμεσα με την Ξενάκη (7-7, 26′). Η Χυδηριώτη έβαλε ένα τεράστιο τέρμα στο 28′ για να φέρει μπροστά τον Ολυμπιακό, ενώ στην άμυνα η Σταματοπούλου δεν άφηνε να περάσει τίποτα. Η Καραμπέτσου ισοφάρισε άμεσα για το 8-8, σε ένα σπουδαίο παιχνίδι.

1’44” πριν το φινάλε η Ελευθερία Πλευρίτου έδωσε νέο προβάδισμα στο σύνολο του Κραβαρίτη. Ο Εθνικός είχε την κατοχή στα 50″ πριν το φινάλε, με τα 30″ εξ αυτών να του ανήκουν. Σε μία απίθανη εξέλιξη, η τερματοφύλακας Ελένη Σωτηρέλη ισοφάρισε το ματς στα 24 δευτερόλεπτα. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση, με τον τελικό να οδηγείται στα πέναλτι.

Οι εκτελέσεις:

1. Καραμπέτσου (Ε): Εύστοχο (1-0)
1. Ελευθεριάδου (Ο): Άστοχο (1-0)
2. Μιχαίλοβιτς (Ε): Εύστοχο (2-0)
2. Τριχά (Ο): Εύστοχο (2-1)
3. Νίνου (Ε): Εύστοχο (3-1)
3. Σιούτη (Ο): Εύστοχο (3-2)
4. Τέρνερ (Ε): Εύστοχο (4-2)
4. Ξενάκη (Ο): Άστοχο (4-2)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 5-7, 9-9, 11-13 (πεν.)


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ