Εφημερίδα Κοινωνική

Μητσοτάκης: Δεν «αντέχουμε» μείωση του ΦΠΑ

 Breaking News

Μητσοτάκης: Δεν «αντέχουμε» μείωση του ΦΠΑ
22 Μαΐου 2024

Στην απόφασή του να ζητήσει ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει δημοσιονομικά μείωση του ΦΠΑ.

«Το πρώτο ζήτημα το οποίο απασχολεί τον κόσμο είναι η ακρίβεια και δεν μπορείς να διαψεύσεις μία πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που αυξάνουν σημαντικά τον πληθωρισμό, σημειώνοντας όμως ότι «αν δει κανείς τα στοιχεία πληθωρισμού πενταετίας η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο. Αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός θα ήταν κάτω από 2%».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η χώρα δεν είναι ακριβότερη από την υπόλοιπη Ευρώπης, ενώ σε ερώτηση για τη μείωση του ΦΠΑ είπε ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν αντέχουν μια τέτοια απόφαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε σημαντικές αποφάσεις για την αύξηση των εισοδημάτων, αναφέροντας «πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι δεν είναι στο κατώτατο μισθό. Στον τουρισμό οι μισθοί είναι σημαντικά πιο υψηλοί».

Δεν θα κυρώσουν τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ως αφορά τη στάση της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας σε σχέση με την ονομασία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να σοβαρευτούν εφόσον θέλουν να παραμείνουν στον ευρωπαΪκό προσανατολισμό», σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα δεν θα κυρώσει τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αυτό «είναι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο για τη χώρα μας».

«Δεν είπα ποτέ ότι θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι «ήμουν πολύ καθαρός από την αρχή, ότι από τη στιγμή που θα υπογραφεί η Συμφωνία θα πρέπει να εφαρμοστεί». Όσο για τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης χαρακτρήσισε ασυνάρτητο τον λόγο του κυρίου Κασσελάκη ενώ υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει «μια απολιτίκ lifystyle πολιτική».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ