Εφημερίδα Κοινωνική

Μετατροπή της Συγγρού σε “Λεωφόρο Πολιτισμού” συζήτησαν Δούκας και Κουτελάκης – Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης

 Breaking News

Μετατροπή της Συγγρού σε “Λεωφόρο Πολιτισμού” συζήτησαν Δούκας και Κουτελάκης – Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης
22 Μαΐου 2024

Mε τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα συναντήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης και είχαν την πρώτη γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση γνωριμίας ως επικεφαλής όμορων Δήμων.

Στο πλαίσιο της πρώτης τους συνάντησης ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης υπέγραψε σχετικό μνημόνιο με το οποίο ο Δήμος Νέας Σμύρνης έγινε μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων με τους Δήμους του λεκανοπεδίου.

Συμφώνησαν στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας για την ανάγκη συνέργειας και σύμπραξης σε πράσινες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην προώθηση βιώσιμων πολιτικών με στόχο να καταστούν οι πόλεις κλιματικά ουδέτερες.

Ο Χάρης Δούκας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την πρόταση του Γιώργου Κουτελάκη για την μετατροπή της Λεωφόρου Συγγρού σε Λεωφόρο Πολιτισμού  σε συνεργασία με τους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου. Μια πρόταση που θα αναδεικνύει την ενότητα που δημιουργούν Πολιτιστικοί φορείς και χώροι της Λεωφόρου Συγγρού, μεγάλου ειδικού βάρους και κύρους (Στήλες Ολυμπίου Διός, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ευγενίδειο Ίδρυμα και Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»)

Ο Δήμαρχος Αθηναίων βρήκε την ιδέα «εξαιρετική» και δέχτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την εκπόνηση αρχικής μελέτης που θα δίνει «ώθηση» σε αυτή την συνέργεια των τεσσάρων Δήμων πέριξ της Λεωφόρου Συγγρού.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης είχε την ευκαιρία να επισημάνει «την αναγκαιότητα συνέχισης της συνεργασίας των δύο Δήμων μας στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ενότητας (ΟΧΕ) και κατά το νέο ΕΣΠΑ, ζήτημα στο οποίο υπάρχει συναντίληψη και θα αναζητήσουμε από κοινού τον βέλτιστο τρόπο υλοποίησης».

Τέλος, οι δύο Δήμαρχοι διαπίστωσαν ότι συμπίπτουν οι σκέψεις τους και η προσέγγισή τους για το επίπεδο της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όσο και για την κατάσταση των οργάνων της Αυτοδιοίκησης που δεν διαπνέεται από ανεξαρτησία και αυτονομία, έκφραση γνώμης και πολιτικής, αλλά λειτουργεί ως όχημα υποστήριξης κυβερνητικών επιλογών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ