Εφημερίδα Κοινωνική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Παναγούλεια 2024 και η 41η Ειρηνοδρομία!

 Breaking News

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Παναγούλεια 2024 και η 41η Ειρηνοδρομία!
21 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στον Αλέξανδρο Παναγούλη, που οργάνωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου. Οι εκδηλώσεις Παναγούλεια 2024 αποτέλεσαν την αφορμή για να αναδειχθούν οι διαχρονικές και αναλλοίωτες αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Το ισχυρό μήνυμα της Ειρήνης έστειλαν το πρωί της Κυριακής πάνω από 2.000 δρομείς, οι οποίοι συμμετείχαν στην μεγάλη Ειρηνοδρομία 2024.

Τα «Παναγούλεια» άρχισαν το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:00 στο μνημείο του Αλέξανδρου Παναγούλη, στην ομώνυμη πλατεία, όπου έγινε πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, μίλησε για τους αγώνες και το όραμα του Αλ. Παναγούλη αλλά και το συμβολισμό των εκδηλώσεων που οργανώνει ο δήμος κάθε χρόνο. «Οι εκδηλώσεις αυτές, εκπέμπουν ένα διαχρονικό μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης, το οποίο ειδικά φέτος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τον τρίτο του χρόνο και την ίδια ώρα ένα νέο κεφάλαιο θηριωδίας  άνοιξε στην Παλαιστίνη, από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, με θύματα χιλιάδες άμαχους Παλαιστίνιους και παιδιά. Το δίκιο των συμφερόντων επιβάλλεται δια των όπλων, απάνθρωπα, αδιάκριτα, κυνικά! Η Δημοκρατία μας απειλείται από ακραίες ιδεολογίες που «τρέφονται» από το φόβο και τη μισαλλοδοξία. Σε μια τέτοια συγκυρία οι αρχές και οι αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε και πέθανε ο Αλέξανδρος Παναγούλης, αποτελούν πυξίδα και προορισμό για όλους μας!»

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επικά αλλά και εξαίσιες μελωδίες του.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ