Εφημερίδα Κοινωνική

Κέντρο Ημέρας για την Άνοια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

 Breaking News

Κέντρο Ημέρας για την Άνοια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
28 Μαΐου 2024

Δύο χιλιάδες περίπου χρήστες εκμεταλλεύτηκαν τα προγράμματα του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια σε αυτό τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ενώ  στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν πάνω από δέκα χιλιάδες θεραπευτικές πράξεις.

Αυτά και άλλα σχετικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» με αφορμή τα «γενέθλια» του Κέντρου, το οποίο ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια εδρεύει στο Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232) για να εξυπηρετεί τόσο την πόλη, όσο και την ευρύτερη περιοχή. Θυμίζουμε, το Κέντρο έχει ως στόχο την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους, ενώ υποστηρίζει και τους φροντιστές των ασθενών.

Παράλληλα με το Κέντρο, υπάρχει ανάλογη Κινητή Μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν Αναφορικά με τον απολογισμό της δράσης του, 1912 χρήστες εξυπηρετήθηκαν μέσα στους πρώτους 12 μήνες του Κέντρου, το οποίο εκτέλεσε 10.612 θεραπευτικές πράξεις. 104 άτομα εντάχθηκαν σε ομαδικά προγράμματα και 1341 εξετάσθηκαν από το ιατρείο μνήμης. Παράλληλα, συμβουλευτική έλαβαν 795 φροντιστές ατόμων που πάσχουν από άνοια. 607 άτομα έλαβαν παροχές όπως ψυχοεκπαίδευση, ενημέρωση για κοινωνικές παροχές κ.α.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ