Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΕΕΕ: Ο πληθωρισμός επηρεάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά – Σε θετική κατεύθυνση ο νόμος για προστασία του καταναλωτή

 Breaking News

ΚΕΕΕ: Ο πληθωρισμός επηρεάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά – Σε θετική κατεύθυνση ο νόμος για προστασία του καταναλωτή
28 Μαΐου 2024

Τα υψηλά ενοίκια, οι αυξήσεις στα καύσιμα και σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων δημιουργούν, παρά τα στοχευμένα μέτρα της κυβέρνησης, συνθήκες αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών σε νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από την Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για «την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές». Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις οι οποίες έχουν ως στόχο -όπως αναφέρεται- την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, μέσα από τη θέσπιση μηχανισμών για την ενημέρωση των τιμών, την αντιμετώπιση της πρακτικής των πλασματικών ανακοινώσεων μείωσης τιμών και την πρόβλεψη των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και προσωρινών μέτρων. Ωστόσο, τα μέτρα δεν επαρκούν.

«Απαιτούνται πολιτικές μόνιμες και ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας σε κλάδους της οικονομίας πρωτογενώς όπως στα τρόφιμα, τα ενοίκια και τα καύσιμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός τον Απρίλιο κυμάνθηκε στο 3,1%» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ