Εφημερίδα Κοινωνική

Καρχαριοειδές εντοπίστηκε στη μαρίνα της Γλυφάδας

 Breaking News

Καρχαριοειδές εντοπίστηκε στη μαρίνα της Γλυφάδας
07 Μαΐου 2024

Καρχαριοειδή ψάρια εντοπίζονται όλο και συχνότερα στις ελληνικές θάλασσες – το σοκαριστικό όμως είναι ότι εμφανίζονται ακόμη και σε λιμάνια και μαρίνες κεντρικών σημείων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τόσο το καρχαριοειδές μήκος 3,5 μέτρων που εντοπίστηκε ανήμερα του Πάσχα (05/05) στο λιμάνι του Βόλου, όσο και σε ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε μόλις την επόμενης μέρα (06/05) στη μαρίνα της Γλυφάδας!

Κάτοικος της Γλυφάδας ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που δείχνει ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα δίπλα από τα αγκυροβολημένα σκάφη αναψυχής. Κολυμπάει στα ρηχά, πιθανότατα έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το ψάρι εντοπίστηκε στην δεύτερη μαρίνα της Γλυφάδας.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων στο λιμάνι του Βόλου

Θυμίζεται ότι ένα καρχαριοειδές μήκους 3,5 μέτρων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Βόλου το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (05/05).

Αξιωματικοί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που εντόπισαν το μεγάλο ψάρι, διαπίστωσαν ότι είχε εγκλωβιστεί σε αγωγό ομβρίων και έτσι ζήτησαν τη βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, προκειμένου να απεγκλωβίσουν και να απομακρύνουν το καρχαριοειδές από το λιμάνι.

Εθελοντές διασώστες που μετέβησαν στο σημείο κατάφεραν να πιάσουν το γιγάντιο ψάρι από την ουρά και να το τραβήξουν έξω από τον αγωγό ομβρίων στον οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Η προσπάθειά τους στέφθηκε από επιτυχία, καθώς με πολύ προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια το καρχαριοειδές επέστρεψε πίσω, στα βαθιά νερά.

Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης του καρχαριοειδούς ψαριού δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, γράφοντας στη λεζάντα «Πασχαλινή Καλή μας Πράξη».

Δείτε την ανάρτηση με τα βίντεο και τις φωτογραφίες


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ