Εφημερίδα Κοινωνική

Ιστορική εκλογική «πρεμιέρα» της Δομινικανής Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Δομινικανοί που κατοικούν στην Ελλάδα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δημαρχείο Πειραιά

 Breaking News

Ιστορική εκλογική «πρεμιέρα» της Δομινικανής Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Δομινικανοί που κατοικούν στην Ελλάδα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δημαρχείο Πειραιά
22 Μαΐου 2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Κεντρικό Εκλογικό Συμβούλιο της Δομινικανής Δημοκρατίας πραγματοποίησε εκλογές στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για τη Δομινικανή διασπορά. Στις 19 Μαΐου 2024, η πόλη του Πειραιά, στην Αθήνα, έγινε «μάρτυρας» αυτού του γεγονότος στο Δημαρχείο, όπου οι Δομινικανοί που κατοικούν στην Ελλάδα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την εκλεκτή επίσκεψη του Αντιδημάρχου Πειραιά Δημητρίου Καρύδη.

Αυτή η ημέρα εκλογών αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα για την ένταξη και την πολιτική συμμετοχή των Δομινικανών στο εξωτερικό, ενοποιώντας τις προσπάθειες της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να εγγυηθεί το δικαίωμα ψήφου για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση. Η φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης στην Αθήνα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Δομινικανής Δημοκρατίας στη δημοκρατία και τη δίκαιη εκπροσώπηση του παγκόσμιου πληθυσμού της.

IMG-20240519-WA0082

Σε μια συγκινητική στιγμή, η κυρία Zoila Victoria Adames, ψήφισε για πρώτη φορά σε ηλικία 60 ετών, όντας η πρώτη ψηφοφόρος του σχολείου 0448. Αυτή η πράξη όχι μόνο υπογραμμίζει τη σημασία της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, αλλά και γιορτάζει τη διαφορετικότητα και τη σύνδεση μεταξύ εθνών, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη Δομινικανή εκλογική ιστορία.

IMG-20240519-WA0079


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ