Εφημερίδα Κοινωνική

Δικαιώνεται ο αγώνας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου – Απόφαση καταπέλτης από το ΣτΕ υπέρ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης!

 Breaking News

Δικαιώνεται ο αγώνας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου – Απόφαση καταπέλτης από το ΣτΕ υπέρ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης!
17 Μαΐου 2024

Δικαιώνει πλήρως τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να εκδώσει εσωτερική διαταγή (εντέλλεσθε) με την οποία αναστέλλεται η έκδοση από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου αδειών, που κάνουν χρήση των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΝΟΚ, με απόφασή του, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την ΕΔ 72/2024 απόφασή του, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου αναστέλλει την εκτέλεση της 31984/12.4.2024 απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την ακύρωση της εσωτερικής διαταγής μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κρινόμενης αίτησης αναστολής.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του ΤΕΕ να ανακόψουν τον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, να προστατέψει την πόλη έναντι στην υπερδόμηση που προκαλούν οι διατάξει του ΝΟΚ, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, με την απόφαση καταπέλτη, όχι μόνο ανοίγει το δρόμο να συνεχιστεί η μερική αναστολή της έκδοσης αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, αλλά θέτει ξεκάθαρα θέμα αμφισβήτησης της νομιμότητας όσων αδειών εκδίδονται κάνοντας χρήση των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΝΟΚ, μέχρι την εκδίκαση της απόφασης από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ