Εφημερίδα Κοινωνική

«Ζω χωρίς να φοβάμαι τον Διαβήτη»: Εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

 Breaking News

«Ζω χωρίς να φοβάμαι τον Διαβήτη»: Εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων
26 Απριλίου 2024

Μια πραγματικά υπέροχη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων με την ευγενική σύμπραξη του Συλλόγου Ατόμων με Σ.Δ. της Πάτρας «Ζωή Γλυκιά».

Η εκδήλωση ήταν ξεχωριστή  καθώς πλαισιώθηκε από την προβολή της πρώτης μικρού μήκους ταινίας για τον Σ.Δ., που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από τον Σύλλογο της Πάτρας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη και τίτλο «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στις 21 Απριλίου στον φιλόξενο χώρο του Πειραϊκού, τον οποίο ευγενικά προσέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Ευάγγελος Καρλάφτης και τον οποίο κατέκλυσαν μαζικά τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.

Μετά την προβολή της ταινίας, που ξύπνησε σε όλους μνήμες από βιώματα με τον Διαβήτη, τη διάγνωση , τις συναισθηματικές εναλλαγές, την αποδοχή και την κοινή πορεία, εξετάστηκε ο Διαβήτης από μια άλλη οπτική γωνία, την κοινωνικοψυχολογική του πλευρά καθώς και πως αυτή επηρεάζει την ψυχή, την υγεία και την ποιότητα της ζωής.

Τον ρόλο αυτό ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία οι καταξιωμένοι γιατροί: η Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγος/ Διαβητολόγος ο Δρ. Σταύρος Μπούσμπουλας, Παθολόγος/ Διαβητολόγος και η Κλινική Διαιτολόγος κα Φλωρεντία Μπακομήτρου.

Μέσα σε ένα πολύ ζεστό  κλίμα ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Ακούστηκαν εμπειρίες και βιώματα, δυσκολίες αλλά και αισιόδοξες προοπτικές που δόθηκαν από τους γιατρούς που ερμήνευσαν τα πολλαπλά μηνύματα της ταινίας!

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων: η κα Βασιλική Γούλα και η κα Γκόλφω Γεμιστού.

Ήταν ένα όμορφο και εποικοδομητικό  απόγευμα που πρόσφερε γνώσεις και άφησε έντονα συναισθήματα και μια γλυκιά επίγευση που θα συνοδεύει τους συμμετέχοντες για πολύ καιρό!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η εκπρόσωπος της Υπουργού Εργασίας, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, η κα Λίτσα Αγαλοπούλου.

Από τον Δήμο παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κος Δημήτρης Καρύδης και ο κος Γεώργιος Βίτσας, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κα Ελίνα Βερυκάκη και  ο κος Θεόδωρος Σκορδίλης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι  κος Χρήστος Μακρής και η κα Λίνα Αθανασίου από την Β΄ Κοινότητα. Από την Α΄ Κοινότητα παραβρέθηκαν ο κος Χατζηκώστας και η κα Ηρώ Μαρκοζάνη. Από τους  πολιτευτές το «παρών» έδωσαν η κα Αικατερίνη Βουρεξάκη  και ο κος Σταμάτης Κοντομανώλης.

Από Φορείς και Σωματεία της πόλης παρευρέθηκαν: Η Πρόεδρος Γυναικών Μάνης κα Γιώτα Ρίτσου, η Πρόεδρος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου κα Άννα Δασκαλάκη  η Αντιπρόεδρος κα Κυδωνάκη Μαίρη και η κα Θεοδωρακάκη  Γιάννα. Από τον Ερυθρό Σταυρό παραβρέθηκε η κα Ντιάνα Μαντζαβίνου. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Σοροπτιμιστικού Ομίλου και πιο συγκεκριμένα η κα Σοφία Διμελά, η κα Κική Νοταρά και η κα Μάγδα Σκούρτη. Τον Σύνδεσμο Γυναικών Πελοποννήσου και Νήσων Ιονίου εκπροσώπησαν η κα Μάρω Αγρανιώτη  και η κα Μαρίνα Μοσχονά και την «Πολύμορφη» η κα Αναστασία Λαβούτα.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διαβητικών της Αθήνας.

Η Πρόεδρος Γκόλφω Γεμιστού, δήλωσε:

«Τους ευχαριστούμε όλους θερμά! Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς τον Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, τον κο Ευάγγελο Καρλάφτη για την υπέροχη και ολοπρόθυμη φιλοξενία, τους εκλεκτούς μας γιατρούς και  την Πρόεδρο του Συλλόγου της Πάτρας κα Βάσω Γούλα για την υπέροχη συνεργασία και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της.  Ο απόηχος της εκδήλωσης είναι εξαιρετικός! Οι γνώσεις που πήραμε από τους εκλεκτούς μας επιστήμονες καθώς και τα μηνύματα της ταινίας σίγουρα μας ενδυνάμωσαν και μας έκαναν να νοιώθουμε πως μπορούμε και εμείς  να διαμηνύσουμε στον Διαβήτη μας. «Ζούμε χωρίς να σε φοβόμαστε», όπως ο ήρωας της ταινίας «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι».

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κος ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΩ

κα Αγαλοπούλου

Κος ΒΙΤΣΑΣ

Kος ΚΑΡΥΔΗΣ

BANNER 2

BANNER

ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΚ


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ