Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΡΟΜΟΣ από επίθεση σκύλου σε εργαζόμενο του ΔΙΚΕΠΑΖ μέσα σε καταφύγιο Δήμου

 Breaking News

ΤΡΟΜΟΣ  από επίθεση σκύλου  σε εργαζόμενο του ΔΙΚΕΠΑΖ  μέσα σε καταφύγιο Δήμου
03 Απριλίου 2024

Κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή του διέτρεξε την Τρίτη 2 Απριλίου ένας από τους εργαζόμενους του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά), όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από αδέσποτο σκύλο, τον οποίο είχε κληθεί να μεταφέρει για φροντίδα και νοσηλεία στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Ένα καθημερινό περιστατικό ρουτίνας εξελίχθηκε σε εφιάλτη, όμως, καθώς ο εργαζόμενος χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα του Αττικού Νοσοκομείου, σοβαρά τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα από τον σκύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η επίθεση έγινε μέσα στον χώρο του Καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων, όπου ο άτυχος εργαζόμενος και ένας ακόμα συνάδελφος του από το ΔΙΚΕΠΑΖ, μετέβησαν εκεί για να παραλάβουν το ζώο και να το μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Σχιστό.

Όμως, ο σκύλος έσπασε το περιλαίμιο από το οποίο τον κρατούσε ο χειριστής – υπάλληλος του δήμου Αθηναίων, και επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στον εργαζόμενο του ΠΕΣΥΔΑΠ, καταφέρνοντας να τον δαγκώσει στην περιοχή της κοιλιάς.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενος του ΠΕΣΥΔΑΠ και του ΔΙΚΕΠΑΖ έχει τραυματιστεί καθώς φρόντιζε αδέσποτο ζώο, αυτό το περιστατικό, όμως, ήταν το πιο σοβαρό από όσα έχουν συμβεί, εξαιτίας τους είδους, της έκτασης και της θέσης του τραύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο εργαζόμενος του ΠΕΣΥΔΑΠ υπέστη εκτός από την εξωτερική και εσωτερική αιμορραγία, με αποτέλεσμα αργότερα να χάσει τις αισθήσεις του και να διατρέξει σοβαρό κίνδυνο, όπως διαπιστώθηκε και από την αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη στο Αττικό νοσοκομείο.

Σχεδόν αμέσως μετά την εσπευσμένη μεταφορά του τραυματία στο τμήμα επειγόντων του Αττικού νοσοκομείου, έφτασε εκεί και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, όχι μόνο για να συμπαρασταθεί στον συνεργάτη του, αλλά και να ζητήσει ενημέρωση από τους θεράποντες γιατρούς.

Όπως έγινε γνωστό, τις πρώτες ώρες η ανησυχία για την έκβαση του περιστατικού ήταν μεγάλη. Ωστόσο, οι ιατρικοί χειρισμοί που έγιναν στο τμήμα Επειγόντων του Αττικού Νοσοκομείου ήταν, ευτυχώς, επιτυχείς, και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος έχει ξεφύγει, πλέον, από κάθε κίνδυνο.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ