Εφημερίδα Κοινωνική

Τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου του ομίλου Mitsis στον Πειραιά – Παρούσα η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

 Breaking News

Τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου του ομίλου Mitsis στον Πειραιά – Παρούσα η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
08 Απριλίου 2024

Η νέα γενιά Ελλήνων ξενοδόχων, συμβάλλει με τις προσπάθειές της στην αναβάθμιση του τουριστικού  προϊόντος, στην ανάδειξη της ταυτότητας των προορισμών μας και βρίσκεται στην αιχμή της επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, τόνισε  η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της κατά  την στην τελετή αγιασμού του νέου ξενοδοχείου Mitsis N’U Piraeus Port του ομίλου Mitsis στη θέση της παλιάς ποτοποιίας ”ΜΕΤΑΧΑ” στο λιμάνι του Πειραιά.

IMG-20240406-WA0001

Όπως επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη η νέα ξενοδοχειακή μονάδα  μετουσιώνει σε πράξη βασικούς στόχους της  πολιτικής  του Υπουργείου Τουρισμού καθώς:

–  Ενισχύει τη βιωσιμότητα με επανάχρηση κτηριακού αποθέματος, και  εφαρμόζοντας φιλικές πρακτικές προς το περιβάλλον, μεριμνώντας για την ενεργειακή απόδοση και τη εξοικονόμηση πόρων.

–   Δημιουργεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, πέρα από την τόνωση στον κλάδο των κατασκευών και συναφών δραστηριοτήτων κατά το  στάδιο της κατασκευής του.

–    Συμβάλλει  στην χρονική και χωρική  επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας, καθώς λειτουργεί όλο το χρόνο σε έναν αναπτυσσόμενο πόλο τουριστικής δραστηριότητας στην Αττική.

–     Δίνει έμφαση στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής δημιουργίας, της ελληνικής οινοποιίας και ζυθοποιίας, καθώς και στη αξιοποίηση ελληνικών τοπικών προϊόντων.

–      Συνδέει τον τουρισμό με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, καθώς έργα Ελλήνων καλλιτεχνών αποτελούν ιδιαίτερο στοιχείο της αισθητικής του χώρου.

Τέλος η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού συνεχάρη την οικογένεια Μήτση για τη δημιουργία του Mitsis NU Piraeus Port που, όπως είπε, αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής,  ευχήθηκε το ξενοδοχείο να γίνει σημείο αναφοράς για τον τουρισμό του Πειραιά και της Αττικής.

μιτση

Χριστίνα Μήτση - Πρόεδρος Ομίλου: «Ένα ξενοδοχείο στην καρδιά του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά και δίπλα στις πύλες που αναχωρούν τα πλοία για τις Κυκλάδες και τα κρουαζιερόπλοια»

Το ξενοδοχείο συνιστά αρχιτεκτονική σύλληψη του Δημήτρη Τραβασάρου και του βραβευμένου γραφείου Divercity Architects που αναδεικνύει την ιστορική προσωπικότητα του κτιρίου της οικογένειας Μεταξά, με σύγχρονο τρόπο. Η επένδυση κόστισε 6,5 εκατ. ευρώ και διήρκησε δύο χρόνια. Είναι ένα boutique hotel, με 101 δωμάτια και σουίτες σε πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, business ή leisure. Από τα classic δίκλινα δωμάτια μέχρι τις σουίτες των τελευταίων ορόφων με θέα στη θάλασσα και το λιμάνι.

μιτσισ4

IMG-20240406-WA0004

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ