Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη 18χρονος φοιτητής στον Πειραιά για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

 Breaking News

Συνελήφθη 18χρονος φοιτητής στον Πειραιά για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
03 Απριλίου 2024

Στη σύλληψη ενός 18χρονου φοιτητή προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 18χρονος που συνελήφθη στον Πειραιά κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω internet.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών από αλλοδαπές αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. Ο 18χρονος απέκτησε πρόσβαση σε site – εφαρμογή, μέσω της οποίας ενημέρωνε άλλους χρήστες ότι κατείχε πλήθος αρχείων με πορνογραφικό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο ήταν πρόθυμος να το διαμοιράσει, είτε μέσω πώλησης, είτε μέσω ανταλλαγής με αντίστοιχου περιεχομένου υλικό.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία και ο τόπος κατοικίας του 18χρονου. Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από τον έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια που κατείχε ο 18χρονος, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ