Εφημερίδα Κοινωνική

Πρέσβης της Κίνας: Η COSCO έχει καταβάλει περισσότερα από 100 εκ. ευρώ στο ελληνικό κράτος σε αμοιβές δικαιόχρησης και φόρους

 Breaking News

Πρέσβης της Κίνας: Η COSCO έχει καταβάλει περισσότερα από 100 εκ. ευρώ στο ελληνικό κράτος σε αμοιβές δικαιόχρησης και φόρους
03 Απριλίου 2024

“Η επένδυση της COSCO στον ΟΛΠ άρχισε όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, και αυτό πιστοποιεί έμπρακτα τη φιλία μας σε δύσκολες στιγμές”. Τα λόγια ανήκουν στον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Xiao Junzheng:“Οι κινεζικές επιχειρήσεις τηρούν πάντα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του αμοιβαίου οφέλους στις επενδύσεις τους στο εξωτερικό και δεσμεύονται για win-win αποτελέσματα: τόσο οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις όσο και κοινωνικά οφέλη για τον τοπικό πληθυσμό” επεσήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο portnet.gr.

“Από τότε που η COSCO Shipping ανέλαβε τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, η ανάπτυξη του έχει επιταχυνθεί και τώρα είναι το κορυφαίο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο λιμάνι επιβατικών πλοίων στην Ευρώπη” τόνισε και προσέθεσε:

“Υπό την καθοδήγηση της Πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», το Λιμάνι του Πειραιά υπεραποδίδει και έχει σημειώσει ρεκόρ υψηλών συνολικών κερδών για τρία συνεχόμενα έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η COSCO έχει καταβάλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό κράτος σε αμοιβές δικαιόχρησης και φόρους, δημιουργώντας 4.300 άμεσες και 12.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ και ενίσχυσε το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 1,56%. Οι επενδυτές που κατέχουν μετοχές του ΟΛΠ έχουν επίσης αποκομίσει σημαντικές αποδόσεις λόγω των μερισμάτων και της αύξησης της τιμής της μετοχής”.

Για την κοινωνική πολιτική της Cosco επεσήμανε:

“Η COSCO Shipping εστιάζει επίσης στην εκπλήρωση της κοινωνικής της ευθύνης και μοιράζεται τους καρπούς της ανάπτυξης με τους κατοίκους της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια, ο ΟΛΠ παρέχει βοήθεια σε μειονεκτούσες ομάδες των γειτονικών δήμων σε τακτική βάση κάθε έτος, έχει στηρίξει τη μετάφραση και έκδοση του διάσημου ελληνικού μυθιστορήματος “Ένα Παιδί Μετράει Τ’άστρα” στην Κίνα, είναι σε στενή επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας χώρο για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς λιμανιού, έχει κατασκευάσει παιδική χαρά με τον Δήμο Πειραιά, έχει παραχωρήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού χώρο για την κατασκευή μουσείου ενάλιας αρχαιολογίας κ.ά., συμβάλλοντας έτσι στο να έρθουν πιο κοντά οι λαοί των δύο χωρών. Η επιτυχία του Λιμανιού του Πειραιά δεν είναι μόνο επιτυχία της επένδυσης της Κίνας, αλλά και επιτυχία προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από την Ελλάδα, η οποία αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της συμπληρωματικότητας των πλεονεκτημάτων, του συνδυασμού των δυνάμεων και του αμοιβαίου οφέλους των δύο πλευρών, και είναι επίσης η ενσάρκωση της συνεχούς αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των δύο αρχαίων πολιτισμών”.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ