Εφημερίδα Κοινωνική

Ποια είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη Dialectica που μπαίνει στον Πύργο Πειραιά

 Breaking News

Ποια είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη Dialectica που μπαίνει στον Πύργο Πειραιά
01 Απριλίου 2024

Ήδη πολύ πριν την ολοκλήρωση των εργασιών για την πλήρη ανακατασκευή του εμβληματικού Πύργου Πειραιά– ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό, «πράσινο» – καθώς φέρει μάλιστα τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις «LEED PLATINUM» και «WELL»- και βιοκλιματικό κτίριο που, μετά από πολλά χρόνια, πήρε ξανά ζωή- ανακοινώθηκε ο πρώτος «ένοικος» που θα μετακόμιζε εκεί, ως ancor tenant της επένδυσης.

 Ο λόγος για την εταιρία παροχής συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Dialectica, η οποία σε πολύ σύντομο διάστημα και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Μάιο, θα εδρεύει πλέον στο ισόγειο του Πύργου.

διαλεψτικαΕιδικότερα, η εταιρία πρόκειται να μισθώσει τους έξι εκ των 22 ορόφων του κτιρίου, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ. «Συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων μας αλλά και των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σύντομα το εγχώριο δυναμικό μας θα εργά-ζεται σε έναν υπερσύγχρονο και ταυτόχρονα ιστορικό χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότη-τας. Σε συνεργασία με την DIMAND, σχεδιάζουμε το μελλοντικό σπίτι της Dialectica και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τη νέα μας γειτονιά σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές της πόλης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά  ο Γιώργος Τσαρούχας, συνιδρυτής και CEO της Dialectica.

Πρόκειται για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup εταιρίες της Ευρώπης, καθώς έχει κερδίσει μία θέση ανάμεσα στην αντίστοιχη λίστα των Financial Times. Μία θέση την οποία έχει μάλιστα διατηρήσει για τέσσερα χρόνια.

Επιπλέον, πρόσφατα ο Γιώργος Τσαρούχας, αναδείχθηκε ως «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας» για το 2023 στα βραβεία της EY (Ernst & Young Ελλάδος), με αποτέλεσμα η Dialectica, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, να κερδίζει μία ακόμη σημαντική – και προσωποποιημένη, αυτή τη φορά – διάκριση, δείχνοντας ότι στελεχώνεται από πρόσωπα με γερές βάσεις, γνώση και όραμα. Ο ίδιος έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, διακρίνεται από φιλοδοξία και όραμα, αλλά και έντονο αίσθημα επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, στελεχώνοντας δυνατές ομάδες για την υλοποίηση υψηλών στόχων. Πριν την ίδρυση της Dialectica ο ίδιος συμβούλευε μερικούς από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, σε οικονομικό επίπεδο, αφού βρισκόταν στη δίνη των capital controls που περιόρισαν σημαντικά ρευστότητα, επενδύσεις και νέα εγχειρήματα. Ήταν όταν ο Γιώργος Τσαρούχας, μαζί με τον συνεργάτη του, Frederick Corkett, με «όπλο» την επιχειρηματική τους οξυδέρκεια και την ικανότητα να παρατηρούν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, εντόπισαν μία ευκαιρία για να ιδρύσουν μια εταιρία τεχνολογίας και παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών και δεδομένων. Μία start – up συμβουλευτικού χαρακτήρα, που θα βοηθούσε επιχειρηματίες και επενδυτές να εντοπίζουν τις εξειδικευμένες πληροφορίες που ψάχνουν και να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις που θα τους οδηγούν στην επιτυχία της επιχείρησής τους. Πεδίο δραστηριότητάς της Dialectica, με την ανάλογη διεθνή ορολογία, το Knowlendge Brokering, το οποίο αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας αγοράς market research (υπηρεσίες και προϊόντα έρευνας αγοράς).

Από τότε μέχρι σήμερα, το άλλωτε εγχώριο εγχείρημα έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές και μάλιστα ισχυρό brand που έχει κατακτήσει πλούσιο πελατολόγιο. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε το γεγονός ότι η εταιρία έχει φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς να λάβει καμία χρηματοδότηση από εξωτερικό παράγοντα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ