Εφημερίδα Κοινωνική

Παρίσταναν γιατρούς και απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ από ηλικιωμένους

 Breaking News

Παρίσταναν γιατρούς και απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ από ηλικιωμένους
17 Απριλίου 2024

Στα χέρια της Αστυνομίας Ιωαννίνων έπεσε ένα από τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε τηλεφωνικές απάτες εις βάρος ηλικιωμένων.

Ο συλληφθείς λίγο νωρίτερα είχε πάει με Ι.Χ. αυτοκίνητο να παραλάβει από ηλικιωμένο 5.000 ευρώ

Τα στοιχεία του άνδρα ταυτοποιήθηκαν και εις βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένα – κυρίως – άτομα και προσποιούνταν τους γιατρούς.

Στη συνέχεια απαιτούσαν χρήματα για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία έπρεπε υποτίθεται κατεπειγόντως να υποβληθεί στενό τους συγγενικό πρόσωπο, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που δήθεν είχε υποστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Ο «εισπράκτορας»

Ο συλληφθείς ήταν επιφορτισμένος να παραλαμβάνει τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί από την Αθήνα στα Ιωάννινα με Ι.Χ. αυτοκίνητο και παρέλαβε από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Δρώντας με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εξαπατήσουν ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα, (δύο στα Ιωάννινα και ένα στην Καλαμάτα).

Συνολικά, τους απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, από τα οποία είχαν απαιτήσει συνολικά 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ