Εφημερίδα Κοινωνική

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

 Breaking News

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους
29 Απριλίου 2024

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε δε, ότι νέο μπόνους θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι, αλλά και τμήματα, που επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους.

“Σκοπός μας να επιβραβεύσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, που όχι μόνο πετυχαίνουν, αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει” επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Το μπόνους αναμένεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και η ισχύς του αναμένεται από το 2025.

Απόσπασμα της εισήγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό:

«Γίνεται ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο αποτελεσματικού πιο λειτουργικού κράτους κάτι στο οποίο συγκλίνουν από την πλευρά τους και τα νέα κίνητρα στο δημόσιο τα οποία θα εισηγηθεί η υπουργός Εσωτερικών. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ειδικό μπόνους παραγωγικότητας το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι, αλλά και τμήματα, τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους. Αποδεικνύουμε ότι η αξιολόγηση έχει πρωτίστως έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό. Σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι απλά πετυχαίνουν, αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι προχωράει κανονικά η διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ