Εφημερίδα Κοινωνική

Με επιτυχία στον Πειραιά το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αττικής 2024 με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών

Με επιτυχία στον Πειραιά το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αττικής 2024 με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών
16 Απριλίου 2024

Τιμητική βράβευση στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τη συμβολή του

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές από όλη την Αττική διαγωνίστηκαν στην πόλη μας στο 3ο Ατομικό και το 20ο Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αττικής 2024, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου, στο σχολικό συγκρότημα του 13ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Πειραιά.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν με επιτυχία από τον Δήμο Πειραιά, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α) και τα σκακιστικά σωματεία Α.Ο. Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, Πειραϊκός Ο.Σ. και Μ.Φ.Κ.Σ. Φοίβος Πειραιά.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της χθεσινής τελετής λήξης του 33ου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού μαθητών – μαθητριών Αττικής 2024, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α), βράβευσε για την προσφορά του στο Αττικό σκάκι τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Την τιμητική πλακέτα, εκ μέρους του κ. Μώραλη, παρέλαβε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στάθη Ευσταθόπουλο.

5426

Το Σάββατο 13 Απριλίου βράβευσαν τους μαθητές του Ομαδικού Πρωταθλήματος ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιώργος Βίτσας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, απονομές των επάθλων στους νικητές, έκαναν οι Βουλευτές Β΄ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος και Μιχαήλ Λιβανός, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Αρβανίτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελίνα Βερυκάκη, Χρήστος Φωτιάδης, Βασίλης Οικονόμου, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Πειραιά Βασίλης Αγγελόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μακρόπουλος, ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» Δήμητρα Κούβαρη, η Διευθύντρια αγώνων Μαρία Μαστοράκη, εκπρόσωπος του museum of illusions κ.ά.

5624

Σημειώνεται τέλος, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, διεξήχθη με επιτυχία το 72ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα και 45ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Η «μεταμόρφωση» του Πειραιά σε σκακιστικό κέντρο ενισχύθηκε με τη δωρεά της διοργάνωσης προς τον Δήμο, σκακιστικών κομματιών για την εξωτερική επιδαπέδια σκακιέρα της πλατείας Κοραή.

Στο πλαίσιο αυτό, η σκακιέρα θα εγκαινιαστεί σύντομα, με την παράλληλη εκδήλωση αγώνων σιμουλτανέ (αγώνες όπου ένας σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους).

5924

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά οδεχθήκαμε στον Πειραιά χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αττικής 2024 σε μια άρτια διοργάνωση, σε συνεργασία με συλλόγους του Πειραιά, οι οποίοι έχουν αντικείμενο το σκάκι.

Το σκάκι έχει μεγάλη παιδαγωγική αξία, αυξάνει τη δημιουργικότητα, συμβάλλει στην πνευματική ανάταση των παιδιών και θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς που τα στρέφουν στο ευγενές αυτό άθλημα, το οποίο αποτελεί προθάλαμο για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με το σκάκι.

Ο Δήμος Πειραιά δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει το κορυφαίο αυτό πνευματικό άθλημα. Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και να ευχαριστήσω την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής και τον Πρόεδρό της κ. Δημακάκο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Ευσταθόπουλο και όλους όσοι συνέβαλαν στο Μαθητικό Πρωτάθλημα, για την τιμητική βράβευση και κυρίως για την εξαιρετική μας συνεργασία, η οποία δεν σταματάει εδώ, καθώς σύντομα θα εγκαινιάσουμε την επιδαπέδια σκακιέρα της πλατείας Κοραή».

Ο κ. Γέμελος παραλαμβάνοντας την πλακέτα, τόνισε : «Ο Δήμος Πειραιά είναι ένας αθλητικός δήμος. Η διοργάνωση ήταν πολύ σημαντική για εμάς και ιδιαίτερα για τα παιδιά που αρχίζουν να κάνουν ένα σπορ που έχει να κάνει με το μυαλό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι σκακιστές είναι καλοί στις επιχειρήσεις, στη φυσική, στις πολιτικές επιστήμες. Εμείς, ως Δήμος Πειραιά αναπτύσσουμε όσο μπορούμε αυτό το σπορ. Ήδη, στην επιδαπέδια σκακιέρα, στην πλατεία Κοραή έχουν μπει τα πιόνια και παίζουν πολλά παιδιά».

Από την πλευρά του ο κ. Ευσταθόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Δήμος Πειραιά, προσωπικά ο Δήμαρχος, αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κοντά στο σκάκι και στις προσπάθειες που κάνουμε να αναδείξουμε αυτό το άθλημα, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για

τα παιδιά μας. Ο Δήμος Πειραιά στήριξε πάρα πολύ αυτή τη διοργάνωση και αυτό φαίνεται και από το ρεκόρ συμμετοχών. Να υπενθυμίσω ότι, ο δήμος στέγασε και το Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών, στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο. Επίσης, σε συνεργασία μαζί μας έχει εκφράσει την επιθυμία – και θα το κάνουμε – να ξαναλειτουργήσουμε την επιδαπέδια σκακιέρα της πλατείας Κοραή. Εκ μέρους όλου του σκακιστικού κόσμου ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και προσδοκούμε και στη συνέχεια στη στήριξή τους».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α), Αναστάσιος Δημακάκος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση, με μεγάλη επιτυχία, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν τον αναμενόμενο αριθμό. Συνολικά το Σαββατοκύριακο συμμετείχαν περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Μώραλη για τη στήριξή του, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας τη διήμερη διοργάνωση. Να ευχαριστώ επίσης τους καθηγητές των σχολείων, όπως και τα σκακιστικά σωματεία Α.Ο. Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, Πειραϊκός Ο.Σ. και Μ.Φ.Κ.Σ. Φοίβος Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη στο σκάκι είναι εμφανής και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ