Εφημερίδα Κοινωνική

Ειρηνοδρομία 2024 Αγίου Δημητρίου – Στέλιος Μαμαλάκης: «Τρέχουμε για τα παιδιά μας, τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»

 Breaking News

Ειρηνοδρομία 2024 Αγίου Δημητρίου – Στέλιος Μαμαλάκης: «Τρέχουμε για τα παιδιά μας, τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
29 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής (26/4) στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αγίου Δημητρίου (Στρογγυλό), η πρώτη συνέντευξη Τύπου για την Ειρηνοδρομία 2024, που θα γίνει στις 19 Μάϊου  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη.

Η συνέντευξη άρχισε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη, ο οποίος είπε ότι «η Ειρηνοδρομία και οι εκδηλώσεις μνήμης για τον  Αλέξανδρο Παναγούλη είναι θεσμοί για την πόλη που αποτυπώνουν το δημοκρατικό, φιλειρηνικό και αγωνιστικό πνεύμα της κοινωνίας του Αγίου Δημητρίου. Αποτελούν, σήμα κατατεθέν για τον Άγιο Δημήτριο για αυτό και σκοπεύουμε να διευρύνουμε την απήχηση τους σε υπερτοπικό επίπεδο και να ενισχύσουμε τη δυναμική τους στην κοινωνία. Αυτή η εξωστρέφεια είναι ήδη ορατή από φέτος και επιβεβαιώνεται από την τεράστια αύξηση νέων, μεγάλων και ισχυρών χορηγών για τους αγώνες, αλλά και των χορηγών επικοινωνίας».

«Καλούμε όλους τους πολίτες, να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία. Η μαζική συμμετοχή πολιτών, από κάθε γωνιά της Αττικής, είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε, ως κοινωνία. Η ατομική συμμετοχή είναι η νίκη για τον καθέναν από εμάς», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Θεοδωρόπουλος που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι εκ των  συνδιοργανωτών της Ειρηνοδρομίας. Ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η Ειρηνοδρομία είναι ένας καταξιωμένος αγώνας στη συνείδηση της κοινωνίας και των δρομέων, που μεταφέρει μεγάλα και σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, ξεπερνάει τα όρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου και απευθύνεται σε όλους του κατοίκους της Αττικής.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελος Μπούρης, σημείωσε ότι πρόκειται για μια αναγνωρισμένη αθλητική διοργάνωση με έντονο κοινωνικό πρόσημο και τόνισε ότι οι διαδρομές για τα 5 και τα 10 χλμ του αγώνα είναι πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι σωματείων και επίσημων φορέων του αθλητισμού.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ