Εφημερίδα Κοινωνική

«ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»

 Breaking News

«ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»
17 Απριλίου 2024

Το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Πειραιά της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε., το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά συνδιοργανώνουν Ημερίδα ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (28 Απριλίου) με τίτλο-θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία – Εστιάζοντας στην Ψυχική Υγεία», την Πέμπτη 25 Απριλίου (9.00-15.00), στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η 28η Απριλίου έχει οριστεί από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) ως Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας. Είναι μία ημέρα διαλόγου και ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκομένων φορέων- των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, και της κοινωνίας στο σύνολό της- για τη σημασία της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Παράλληλα, η ψυχική υγεία και ευεξία του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια ως ζήτημα καθοριστικής σημασίας για όλους τους φορείς και παράγοντες που έχουν σχέση με τους χώρους εργασίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Δ.Ο.Ε. και την Ε.Ε. ενυπάρχουν διάφοροι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες με θετικές και αρνητικές επιπτώσεις αλλά και ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στους χώρους εργασίας με συνακόλουθες σημαντικές αρνητικές συνέπειες για την ψυχική υγεία, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των δυσκολότερα αντιμετωπίσιμων παραγόντων στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Στο πλαίσιο αυτό άμεσος στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει τα καίρια ζητήματα ψυχικής υγείας που προκύπτουν στους χώρους της εργασίας, στα οποία περιλαμβάνονται η παρατεταμένη κακή διάθεση, το άγχος και η επαγγελματική εξουθένωση. Επίσης, έμμεσος στόχος της Ημερίδας είναι να αναδειχτεί η ψυχική υγεία ως αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, χωρίς στίγμα και προκαταλήψεις, καθώς είναι γνωστό ότι η προληπτική, ολιστική και συστηματική προσέγγιση της διαχείρισης των ζητημάτων της ψυχικής υγείας προάγει την ευεξία και ενισχύει το συνολικό αποτέλεσμα της εργασίας και την παραγωγικότητα.

 Τέλος, η Ημερίδα επιδιώκει να αναδείξει την έλλειψη κατάλληλων προγραμμάτων προαγωγής της ψυχικής υγείας στους χώρους εργασίας και τα ελλείμματα στην εργασιακή κουλτούρα, υπογραμμίζοντας ότι η προαγωγή της ψυχικής υγείας συμβάλλει στη διαμόρφωση συνθηκών διαβίωσης και εργασίας που παρέχουν στα άτομα ασφάλεια, κίνητρα, ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

ψυχικης υγειας

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Πλατεία Οδησσού, Πειραιάς). Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στην Ημερίδα μπορούν να γίνουν μέχρι και την Τρίτη 23 Απριλίου.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ