Εφημερίδα Κοινωνική

Οι λαμπαδηδρόμοι του Πειραιά: Ποιοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων «Παρίσι 2024» στην πόλη μας – Το πρόγραμμα της τελετής

 Breaking News

Οι λαμπαδηδρόμοι του Πειραιά: Ποιοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων «Παρίσι 2024» στην πόλη μας – Το πρόγραμμα της τελετής
12 Απριλίου 2024

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ο Πειραιάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 19:08 από την πλατεία Ρολογιού στην Ακτή Μιαούλη και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Ακτή Μιαούλη, Σαχτούρη, Λεωφόρος Φρεαττύδος, Μαρίνα Ζέας, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου, Δημοτικό Θέατρο.

Στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τελετής μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α, Γρηγορίου Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Πλατεία Αλεξάνδρας, Ακτή Κουντουριώτου, Αλεξ. Παπαναστασίου, είσοδος στο Μικρολίμανο από τέρμα Επιδαύρου, Ακτή Δηλαβέρη (προγραμματισμένη άφιξη 21:15).

Την φλόγα στην πόλη μας θα μεταφέρουν μεταξύ άλλων οι λαμπαδηδρόμοι:

Ηλίας Υφαντής (Παλαίμαχος Διεθνής Έλληνας Ποδοσφαιριστής), Σταυρούλα Αντωνάκου (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης-Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης), Νίκος Γέμελος (Πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης), Δρ. Αικατερίνη Βαλασσοπούλου-Imbert (ιατρός γυναικολόγος, Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στην Λυών, Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, της Γαλλικής Δημοκρατίας), Αθανάσιος Μπούτσης, (φοιτητής, από τους πρώτους εισαχθέντες σε ΑΕΙ), Σωτήρης Κάκιας (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά) και εγώ θεσμικά, ως Δήμαρχος θα έχω την τιμή να ανάψω τον βωμό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

Ο Πειραιάς όμως, θα έχει ακόμα έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, το εμβληματικό γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μασσαλίας. Είναι η πρώτη φόρα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που η φλόγα θα μεταφερθεί δια θαλάσσης στη χώρα που θα φιλοξενήσει τους αγώνες. Κατά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά, το «Belem» θα συνοδεύεται και από την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως ένδειξη τιμής προς την Ολυμπιακή Φλόγα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ