Εφημερίδα Κοινωνική

Δείτε live – Όλα έτοιμα στις ΗΠΑ για το μεγάλο θέαμα της έκλειψης Ηλίου

Δείτε live – Όλα έτοιμα στις ΗΠΑ για το μεγάλο θέαμα της έκλειψης Ηλίου
08 Απριλίου 2024

Από το Τέξας ως το Μέιν, στις ακτές του Ατλαντικού, η σκιά της Σελήνης θα ρίξει για δύο με τρία λεπτά τη σκιά της πάνω από εκατομμύρια Αμερικανούς που περιμένουν πώς και πώς την έκλειψη Ηλίου της Δευτέρας.

Στην Ευρώπη το φαινόμενο θα είναι ελάχιστα ορατό. Μπορούμε όμως να το παρακολουθήσουμε με ασφάλεια από το live της NASA

Το σπάνιο φαινόμενο έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις ΗΠΑ, αλλά και στο Μεξικό και τον Καναδά που επίσης επηρεάζονται.

Δεκαπέντε αμερικανικές πολιτείες θα διασχίσει η σκιά της Σελήνης πάνω στη Γη. Στο μονοπάτι της ολικότητας ζουν πάνω από 31 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ άλλα 4-5 εκατ. υπολογίζονται ότι ταξίδεψαν εκεί.

Στις μεγάλες πόλεις από όπου το φαινόμενο θα είναι πλήρως ορατό έχουν καταφτάσει χιλιάδες άνθρωποι που εύχονται να μην τους τα χαλάσει ο καιρός.

Σε ποιες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ θα είναι ορατή η έκλειψη

Η πρώτη μεγάλη πόλη στο έδαφος των ΗΠΑ στην οποία θα είναι ορατή η έκλειψη θα είναι το Σαν Αντόνιο στο Τέξας στις 21:33 (ώρα Ελλάδος). Ακολουθούν το Ντάλας (21:40), το Κλίβελαντ (22:13) και το Μπάφαλο (22:18).

Η έκλειψη θα είναι ορατή στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 22:27 ενώ λίγα λεπτά αργότερα η σκιά θα περάσει πάνω από το Ατλαντικό Ωκεανό οπότε και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί.

Θα περάσουν άλλα 21 χρόνια μέχρι να δουν οι ΗΠΑ στο έδαφός τους την επόμενη ολική έκλειψη.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ