Εφημερίδα Κοινωνική

Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννη Γλύκα: Η ανατροπή σοβαρού κατηγορητηρίου

 Breaking News

Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννη Γλύκα: Η ανατροπή σοβαρού κατηγορητηρίου
03 Απριλίου 2024

Όπως μας ενημέρωσαν από το Δικηγορικό Γραφείο του Ιωάννη  Γλύκα & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, στον Πειραιά:

«Την Δευτέρα 1/4/2024 απολογήθηκαν ενώπιον του 2ου Ανακριτικού Τμήματος Ανηλίκων Πρωτοδικών Αθηνών οι κατηγορούμενοι Χ.Λ. και ο Α.Λ. για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Κατά την απολογία τους ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς περί της μη εμπλοκής τους με τον τρόπο που παρουσιάστηκε στην εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Το σοβαρό κατηγορητήριο αλλά και ο τρόπος τέλεσης των αποδιδομένων πράξεων τόσο κατ’εξακολούθηση όσο και κατ’επάγγελμα απασχόλησε έντονα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς εκ πρώτης όψεως από τα συνδυαστικά αποδεικτικά μέσα εξυφαίνεται η εμπλοκή των κατηγορουμένων.

Πρόκειται για μια δικογραφία που οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να συνδέσουν τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους με σειρά κλοπών δίχως να υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία εκκίνησε αποκλειστικά από την ύπαρξη πληροφορίας από άτομο αγνώστων στοιχείων που αν και οδήγησε τις αστυνομικές αρχές κατ’ αρχήν σε δήθεν επ’ αυτοφόρω εγκληματική ενέργεια των κατηγορουμένων, ουδέποτε ωστόσο κάτι τέτοιο έλαβε χώρα.

Η έκθεση ανάλυσης του βιντεοληπτικού υλικού αν και αναδεικνύει την τέλεση σοβαρών εγκληματικών ενεργειών από κάποια άτομα, ωστόσο οι κατηγορούμενοι μπόρεσαν να αναδείξουν πως δεν είναι εκείνοι που απεικονίζονται στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να πειστεί η κυρία Ανακρίτρια περί της μη επιβολής προσωρινής κράτησης.

Ευτυχώς, έλαμψε η αλήθεια δίχως να επηρεαστεί η αμερόληπτη κρίση της Δικαιοσύνης από τις άδικες κατηγορίες και είμαστε πεπεισμένοι πως θα συμβεί το ίδιο και κατά την επακόλουθη ακροαματική διαδικασία».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ