Εφημερίδα Κοινωνική

Απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Μ. Τετάρτη

 Breaking News

Απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Μ. Τετάρτη
29 Απριλίου 2024

Με συγκεντρώσεις και 24ωρη απεργία την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου θα γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παρ’ ότι η επίσημη αργία της μεταφέρθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Η απεργία θα έχει αντίκτυπο και στις συγκοινωνίες καθώς με την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδία, δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Για τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων στα συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ).

Επίσης απεργούν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των ΜΜΕ, την Μ. Τρίτη όσοι εργάζονται σε εφημερίδες και την Μ. Τετάρτη όσοι εργάζονται σε ηλεκτρονικά μέσα.

Σε πολλές πόλεις της χώρας θα πραγματοποιηθούν και τοπικές συγκεντρώσεις από τα εργατικά κέντρα, τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

«Όχι περιφερόμενη και μεταφερόμενη αργία»
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως δεν «διεκδικεί» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η Μάη και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Να δώσουμε δυναμικό ‘παρών’»
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κοραή.

«Δεν θα καταφέρουν καταργήσουν την απεργία»
«Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Και προσθέτει: «Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν. Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ