Εφημερίδα Κοινωνική

Αντίστροφη μέτρηση για τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ: Η ελληνική Ναυτιλία στο επίκεντρο!

 Breaking News

Αντίστροφη μέτρηση για τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ: Η ελληνική Ναυτιλία στο επίκεντρο!
23 Απριλίου 2024

Καθώς πλησιάζει η επίσημη έναρξη της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2024, η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, ώρα 12.00 στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Όλα είναι έτοιμα φέτος για τα μεγαλύτερα Ποσειδώνια στη μακρά ιστορία της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο, σε κρίσιμη χρονιά όπου τα θέματα της ασφάλειας και βιωσιμότητας αποκτούν για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς η βιομηχανία έχει να διαχειριστεί ένα περίπλοκο περιβάλλον συνεχιζόμενων γεωπολιτικών συγκρούσεων και την ταυτόχρονη εισαγωγή νέων περιβαλλοντικών κανονισμών στη ναυτιλία.

Τα Ποσειδώνια 2024, που θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 2.000 εκθέτες και 40.000 συμμετέχοντες στο Metropolitan Expo Centre της Αθήνας, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου, αποτελούν για την παγκόσμια ναυτιλία την ιδανική πλατφόρμα προώθησης του κρίσιμου διαλόγου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και τη διαμόρφωση του μέλλοντος του θαλάσσιου εμπορίου. Η διαρκής εξέλιξη του κλάδου, αλλά και της έκθεσης αντικατοπτρίζεται στους περίπου 45 νεοεισερχόμενους εκθέτες στα φετινά Ποσειδώνια, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τόσο προϊόντα λογισμικού και εξοπλισμού, όσο και κρατικούς φορείς από όλο τον κόσμο.

Ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Η χρονική συγκυρία διεξαγωγής των φετινών Ποσειδωνίων είναι ιδανική, καθώς την περίοδο αυτή πρέπει να συζητηθούν πολλές παράμετροι που επηρεάζουν τη ναυτιλία και να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις, με νέες κρίσεις να ξεσπούν σε όλο τον κόσμο και την ναυτιλία να καλείται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και απαιτήσεις κάθε έξι μήνες. Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και την Γάζα, το προσωρινό κλείσιμο της διόδου της Ερυθράς Θάλασσας, οι περιορισμοί στην Διώρυγα του Παναμά και άλλες εξελίξεις, έχουν επηρεάσει τον σχεδιασμό και τη λειτουργία ολόκληρης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

«Επιπρόσθετα σε όλα τα παραπάνω, οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και η προσπάθεια του κλάδου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις βιωσιμότητας, αποτέλεσαν τον καταλύτη για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Στα φετινά Ποσειδώνια θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογίες και θα συζητηθούν οι επιλογές εναλλακτικών καυσίμων, καθώς η ναυτιλία σπεύδει να εκπληρώσει τους περιβαλλοντικούς στόχους για το 2030 και το 2050. Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και της βιομηχανίας, τόσο στον χώρο της έκθεσης όσο και στις αίθουσες συνεδρίων και παράλληλων εκδηλώσεων, δημιουργεί γόνιμο διάλογο και δημιουργεί τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στη ναυτιλία να επιτύχει όλους τους στόχους βιωσιμότητας στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ