Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική απεργία

 Breaking News

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική απεργία
03 Απριλίου 2024

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 για τα ζητήματα της ακρίβειας και των μισθών, με διεκδικητικό πλαίσιο:

 1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

 2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

 3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

 4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

 5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

 6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

 7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

 8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο αφενός μεν την ενημέρωση των συναδέλφων, αφετέρου δε την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε, επίσης:

 • Απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς (1η Μαΐου 2024)

 • Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) στις 16 Μαΐου 2024

 • Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής στο Δημόσιο, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες.

 • Τη στήριξη του απολυμένου συνδικαλιστή Δ. Αντωνίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 του Απρίλη στο Ε.Κ.Π.Α.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ