Εφημερίδα Κοινωνική

51 έργα σε γειτονιές του Πειραιά με χρηματοδότηση 83 εκ. ευρώ -ΜΩΡΑΛΗΣ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ υπέγραψαν τη νέα χρηματοδότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ)

 Breaking News

51 έργα σε γειτονιές του Πειραιά με χρηματοδότηση 83 εκ. ευρώ -ΜΩΡΑΛΗΣ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ υπέγραψαν τη νέα χρηματοδότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ)
12 Απριλίου 2024

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την εκχώρηση κονδυλίων ύψους 83 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Πειραιά στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) μέσω του Προγράμματος «Αττική» 2021-2027.

Μια ενέργεια  που δίνει το «πράσινο φως» για τουλάχιστον 51 έργα και δράσεις αναβάθμισης στις  γειτονιές του Πειραιά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων ώριμων μελετών που έχει καταθέσει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και εκτός από τις υπογραφές της ΟΧΕ, συζήτησαν και πολλά αυτοδιοικητικά θέματα.

«Είμαι σίγουρος ότι και το τελευταίο ευρώ θα αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, γιατί ο Δήμαρχος αγωνιά, προσπαθεί και δίνει τον καλύτερό του εαυτό καθημερινά για το μέλλον της πόλης», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθετε ότι «ενώνουμε δυνάμεις για όλους τους Πειραιώτες, μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και με την Σταυρούλα Αντωνάκου, την έμπειρη Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά για την άμεση απορρόφηση των κονδυλίων αυτών».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, πρόσθεσε: «Ο κ. Χαρδαλιάς γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης. Με τα 83 εκ. της ΟΧΕ συνεχίζεται η ελπίδα και η ανάπτυξη στον Πειραιά αλλά και η προσπάθεια βελτίωσης της πόλης, καθώς αυτά τα χρήματα έρχονται να συμπληρώσουν την ΟΧΕ της πρώτης περιόδου και η οποία στην πράξη, είδαμε ότι βοήθησε πολύ τον Πειραιά και τους πολίτες. Έχουμε δουλέψει αρκετά στον Δήμο, με ώριμες μελέτες για έργα και αδειοδοτήσεις, ώστε η απορρόφηση να είναι αρκετά γρήγορη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, τη διαχειριστική Αρχή, την Αντιπεριφερειάρχη κα Αντωνάκου, που είναι πάντα δίπλα μας και προχωράμε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν Πειραιά, ακόμη καλύτερο».

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα:

• 63 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται: μέτρα ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια, σχολεία και δημόσιες υποδομές, δράσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, φυσική ανάπλαση των δημόσιων χώρων, ενεργειακή αναβάθμιση των πεζοδρομίων, βιοκλιματικές αναπλάσεις, «πράσινα» λεωφορεία, ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, έργα για την τουριστική προβολή του Δήμου, ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών, δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου κοινωνικής ένταξης και καινοτομίας κ.α.

• 11 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες στήριξης της απασχόλησης, της εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ), της υγείας, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, την αντιμετώπιση των κινδύνων της φτώχειας και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού ευάλωτων ομάδων, όπως πρόσφυγες-μετανάστες και ρομά.

• 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μέσω της προώθησης του καινοτόμου και έξυπνου οικονομικού και ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ