Εφημερίδα Κοινωνική

Youth Pass: Πώς και πότε θα λάβουν οι 18χρονοι και 19χρονοι τα 150 ευρώ

 Breaking News

Youth Pass: Πώς και πότε θα λάβουν οι 18χρονοι και 19χρονοι τα 150 ευρώ
12 Μαρτίου 2024

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του Youth Pass των 150 ευρώ σε νέους και νέες 18 και 19 ετών. H πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει την 1η Απριλίου ενώ οι πληρωμές θα γίνουν στα τέλη Μαΐου.

Οι νέοι οι οποίοι το 2023 έλαβαν το Youth Pass καθώς το 2022 είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα εισπράξουν και φέτος την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ χωρίς νέα αίτηση.

Όσοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση όταν ήταν 18 ετών, μπορούν να το πράξουν φέτος που έχουν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Πριν ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων οι νέοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Δικαιούχοι του Youth Pass είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.
  • Για τη χορήγηση της ενίσχυσης δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.
  • Αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr μπορούν να κάνουν φέτος, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1 Ιανουαρίου 2023 έως και 31 Δεκεμβρίου 2023.
  • Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.
  • Η είσοδος του δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησης του δικαιούχου με τη χρήση των κωδικών taxisnet

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ