Εφημερίδα Κοινωνική

Το επάγγελμα που σβήνει από τον «χάρτη»

 Breaking News

Το επάγγελμα που σβήνει από τον «χάρτη»
27 Μαρτίου 2024

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμη μία φορά η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) σχετικά με τη μεγάλη έλλειψη οδηγών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες οδικών μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο, εστιάζοντας στην απροθυμία που δείχνουν τα νεαρής ηλικίας άτομα να εισέλθουν στον κλάδο.

Όπως αναφέρεται, μελέτη που έγινε σε 4.700 εταιρείες οδικών μεταφορών στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, έδειξε ότι τα άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών αντιπροσωπεύουν μόλις το 12% -ή και λιγότερο- του εργατικού δυναμικού.

Tο μερίδιο των νέων οδηγών φορτηγών είναι κάτω από το σημείο αναφοράς του ενεργού πληθυσμού σε όλες τις περιοχές, εκτός από την Κίνα και το Ουζμπεκιστάν, πράγμα που σημαίνει ότι το επάγγελμα προσελκύει λιγότερους νέους σε σύγκριση με άλλους τομείς.

Στις περισσότερες περιοχές το ποσοστό των οδηγών ηλικίας 55 ετών ή άνω είναι ιδιαίτερα υψηλό, και πολύ μεγαλύτερο από αυτό των νέων οδηγών, κάτι που σημαίνει ότι η έλλειψη θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, μιας και η υφιστάμενη δεξαμενή νεών επαγγελματιών δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει όσους συνταξιοδοτούνται.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ