Εφημερίδα Κοινωνική

«Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά προσφέρει σημαντικό έργο και έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας»

 Breaking News

«Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά προσφέρει σημαντικό έργο και έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας»
04 Μαρτίου 2024

«Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά επισκέφθηκε χθες 03/03 αντιπροσωπεία της παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους & Όλες» και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους συμπολίτες μας που βοηθούν εθελοντικά με τη διοίκηση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερωθήκαμε για τις δράσεις και τα μαθήματα που προσφέρει το Σχολείο και για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις τάξεις και να παρακολουθήσουμε από κοντά τα μαθήματα που γινόταν εκείνη την ώρα» αναφέρει ανακοίνωση της παράταση «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και για Όλες». Και συνεχίζει:

«Από πλευράς μας αναγνωρίσαμε το επιμορφωτικό και όχι μόνο έργο του Σχολείου, καθώς επιτελεί σημαντικό έργο στο χώρο της αλληλέγγυας εκπαίδευσης από το 2005 με απώτερο σκοπό την επιμορφωτική υποστήριξη και την πολιτιστική ανάπτυξη των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας. Παράλληλα με τα μαθήματα οργανώνονται επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία εντός και εκτός Αθηνών και με την αλληλέγγυα δράση του στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας.

sxoleio metanastwn (1)

Η χθεσινή επίσκεψη δεν ήταν για εμάς μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όσο μπορούμε τις δράσεις του Σχολείου Μεταναστών και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε η προσφορά του αν γίνει ευρύτερα γνωστή στον Πειραιά καθώς όλες οι δράσεις αποσκοπούν στην ένταξη μεταναστών και προσφύγων που σε κάθε περίπτωση είναι όχι μόνο κοινωνικά απαραίτητη αλλά ήδη είναι επιβεβλημένη από την ισχύουσα, ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία».sxoleio metanastwn (3)


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ