Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμος Πεντέλης αποφάσισε να φύγει από το ΣΠΑΠ

 Breaking News

Ο Δήμος Πεντέλης αποφάσισε να φύγει από το ΣΠΑΠ
12 Μαρτίου 2024

Χρειάστηκαν τέσσερις ώρες, σε μια συνεδρίαση με αρκετή φόρτιση το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Μαρτίου, για να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης να «αυτοεξοριστεί» ο Δήμος από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού υπέρ της ψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, ενώ καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που επέλεξε το «παρών».

Κι όλα αυτά ενώ περίπου την ίδια ώρα, λίγο μακρύτερα, και συγκεκριμένα στην έδρα του ΣΠΑΠ στη Νέα Πεντέλη, διεξαγόταν η διαδικασία για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, όπου ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος επανεξελέγη για πέμπτη θητεία πρόεδρος του Συνδέσμου.

Βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί ότι και τα δύο θέματα για τα οποία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή η αποχώρηση του Δήμου από τον ΣΠΑΠ αλλά και το αίτημα για έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στον Σύνδεσμο από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δεν έχουν εκτελεστική ισχύ, αφού θα πρέπει να εγκριθούν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου. Ιδιαίτερα δε το θέμα της αποχώρησης, εάν δεν λάβει την έγκριση του ΣΠΑΠ, τότε θα οδηγηθεί στη… διαιτησία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία και θα αποφανθεί σχετικώς.

Σε κάθε περίπτωση η ουσία του θέματος είναι αλλού, αφού εάν ο Δήμος Πεντέλης τελικώς αποχωρήσει από τον ΣΠΑΠ -σημειωτέον ότι οι πρώην Δήμοι Μελισσίων – Νέας Πεντέλης και Πεντέλης που τον συναπαρτίζουν υπήρξαν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου- αλλάζουν πολλά δεδομένα που άπτονται του πολύπαθου Πεντελικού όρους. Ενός βουνού που αποτελεί πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου όχι μόνο των όμορων Δήμων, αλλά ολόκληρης της Αττικής.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ