Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Αμπατιέλος στη Βουλή: Να παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό

 Breaking News

Νίκος Αμπατιέλος στη Βουλή: Να παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό
13 Μαρτίου 2024

Να παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό ζήτησε, με Επίκαιρη Ερώτησή του, που συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Μάρτη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτηση ο Ν. Αμπατιέλος ανέφερε ότι το δίκαιο αίτημα να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση είναι από 13 Συλλόγους Γονέων, δηλαδή όλων των Συλλόγων Γονέων της περιοχής της Καλλίπολης του Πειραιά, Συλλόγων Εκπαιδευτικών και άλλων φορέων. Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (ΔΙΔΕ Πειραιά) για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό και τη διασύνδεσή του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία. Επί της ουσίας, επισήμανε ο Ν. Αμπατιέλος, η απόφαση αυτή καταργεί ουσιαστικά ένα ακόμα σχολείο της γειτονιάς.

Στο 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, είπε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΔΙΔΕ Πειραιά, 90 μαθητές (82 από Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και 8 από Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία) στέλνονται σε άλλα Γυμνάσια, με αρνητικά αποτελέσματα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ