Εφημερίδα Κοινωνική

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φοιτητές – «Στις 8 του Μάρτη θα βουλιάξουμε την Αθήνα»

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φοιτητές – «Στις 8 του Μάρτη θα βουλιάξουμε την Αθήνα»
01 Μαρτίου 2024

Μετά από το νέο εκκωφαντικό «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» που φώναξαν στην Αθήνα οι φοιτητές, ετοιμάζουν κορύφωση του αγώνα τους, επίσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, την ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 8 εβδομάδες στους δρόμους κι εξακολουθούν να καταλαμβάνουν δεκάδες ανώτατες σχολές, ανακοίνωσαν μεγάλο πανελλαδικό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, κατά του εν λόγω νομοσχεδίου «που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και τη Δημόσια Παιδεία». με το ραντεβού να είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρουν σε σημερινή (3/1) ανακοίνωσή τους για το πανελλαδικό συλλαλητήριο τους, «στις 8 Μαρτίου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές, συλλογικότητες θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας». «Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού», τονίζει ο Συντονισμός των Φοιτητικών Συλλόγων.

Επιμένει η κυβέρνηση

Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα υπερήφανος για το νομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή. «Δεν θα επιτρέψουμε μοντέλο κάποιων ορόφων σε μια πολυκατοικία», είπε χαρακτηριστικά ως προς την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, λέγοντας πως είναι «πολύ έντονο το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων» για να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα και «όσοι το εκδηλώνουν, γνωρίζουν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε».

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπώσει ως προς το επίμαχο νομοσχέδιο, αναφέροντας μάλιστα για τον Νίκο Ανδρουλάκη πως του έκανε εντύπωση η αλλαγή στη στάση του, «η οποία», όπως είπε, «έχει μπερδέψει ακόμα και συνεργάτες του», τη στιγμή, μάλιστα, που «ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», όπως τόνισε εννοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «τάσσεται υπέρ του σχεδίου νόμου» της κυβέρνησης.

Μίλησε και για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ο κ. Κασσελάκης λέει ΄΄όχι΄΄, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το πανεπιστήμιο που σπούδασε δηλαδή, δηλώσει πως θέλει παράρτημα στην Ελλάδα, τι θα πει ο κ. Κασσελάκης, ότι δεν θέλει;».

Για να υποστηρίξει, μάλιστα, στη συνέχεια πως «Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων». «Τέλειωσε η βία στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Φεύγουμε μπροστά πλέον. Όπου χρειαστεί, η αστυνομία θα επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις – οι φοιτητές δεν θα είναι όμηροι μικρών μειοψηφιών», ανέφερε επίσης.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ