Εφημερίδα Κοινωνική

Διαβάστε το black spider της Κοινωνικής

 Breaking News

Διαβάστε το black spider της Κοινωνικής
30 Μαρτίου 2024

Ξανά «στα μαχαίρια» ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης με το Δήμο Γλυφάδας

Νέα δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και του δήμου Γλυφάδας, μετά από αγωγή

που κατέθεσε ο τελευταίος, βάσει της οποίας, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, διεκδικεί έκταση. Συγκεκριμένα, αφορά γεωτεμάχιο έκτασης 809.00 τ.μ.. στην οδό Κρήτης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, «ο δήμος Γλυφάδας επιδιώκει την αυθαίρετη αλλαγή των ορίων του δήμου μας, μετά από 80 χρόνια γειτνίασης». Να σημειώσουμε πως οι παραπάνω δήμοι έχουν βρεθεί αρκετές φορές «στα μαχαίρια» στο παρελθόν, τόσο για εκτάσεις, ακόμη και οδούς στις οποίες γειτνιάζουν και διεκδικούν και οι δύο δήμοι, αλλά και άλλες υποθέσεις.

konstantatos-papanikolaou

Κλείνουν παιδικές χαρές λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητα

Την αρχή έκανε ο Δήμος Αθηναίων - Ποιοι άλλοι Δήμοι θα ακολουθήσουν;

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ εντόπισε μία ακόμη επικίνδυνη παιδική χαρά στο Αιγάλεω!

Τη διακοπή λειτουργίας παιδικών χαρών λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας για την ασφάλεια των παιδιών ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, ενώ ξεκινούν οι διαδικασίες ανακατασκευής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι περισσότερες παιδικές  χαρές λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα χωρίς ανανέωση της καταλληλόλητας λειτουργίας. Μάλιστα κατόπιν ελέγχων από τον φορέα πιστοποίησης τα έτη 2022 και 2023 δεν πιστοποιήθηκε η καταλληλόλητα 11 παιδικών χαρών και η προηγούμενη δημοτική αρχή συνέχιζε να τις έχει σε λειτουργία, ενώ είχε εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής τους. Οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές θα αρχίσουν να παραδίδονται τον Ιούνιο. Η κίνηση του Δήμου Αθηναίων, επαναφέρει το ζήτημα της ασφάλειας και της ανακατασκευής παιδικών χαρών και σε άλλες πόλεις. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, για παράδειγμα, «είδε» μία από αυτές στο Αιγάλεω, επί της Οδού Μίνωος και λεωφόρου Κηφισού στο ύψος του ΑΒ Βασιλόπουλου. Εκεί πραγματικά, όπως θα δείτε και στις φωτό που δημοσιεύουμε, επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση και καλό θα είναι οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν!!!

PAIDIKH (1)

PAIDIKH (2)

PAIDIKH (4)

PAIDIKH (3)

Νέος οικοδομικός κανονισμός – Έρχονται αμέτρητες δικαστικές διενέξεις για τα «μπόνους» Αντιδράσεις Δημάρχων και ΚΕΔΕ 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση απάντησης, με την οποία αντιδρά σε υψηλούς τόνους στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΝ υπέρ  των κινήτρων δόμησης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), που η συνταγματικότητα τους κρίνεται στο ΣτΕ, δίνοντας αυστηρό μήνυμα, ότι οι Δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητα να επιβάλλουν αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ με τίτλο: «διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων περί κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ)» εκλήφθηκε ως επιθετική ενέργεια του ΥΠΕΝ κατά της Αυτοδιοίκησης και στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι: «καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, να ανακαλέσει την απαράδεκτη ανακοίνωσή της και να σεβαστεί την καταστατική θέση των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την εγγύτερη προς την κοινωνία βαθμίδα διακυβέρνησης της χώρας». Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έγινε εκτενής συζήτηση για τα μπόνους δόμησης του ΝΟΚ και το ομόφωνο ψήφισμα προς το ΥΠΕΝ εκδόθηκε μετά από εισήγηση που ανέπτυξε ο Γρηγόρης  Κωσταντέλλος Α΄Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχός Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα, μετά τους δήμους 3Β και Γλυφάδας, σε αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών προσανατολίζονται και άλλοι δήμοι μεταξύ των οποίων οι δήμοι Παπάγου – Χολαργού, Πετρούπολης. Ειδικότερα με την απόφαση, προβλέπεται μπόνους ύψους και τετραγωνικών μέτρων στη δόμηση με την προϋπόθεση να μειωθεί το αποτύπωμα του κτιρίου στο έδαφος και να κατασκευαστεί φυτεμένο δώμα. Η ανατροπή αυτή έφερε «παρατράγουδα» στον κλάδο του real estate αλλά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ πολεοδομίες σε όλη τη χώρα παγώνουν οικοδομικές άδειες σε αναμονή της οριστικής απόφασης, με αποτέλεσμα αγοραπωλησίες οικοπέδων και οικοδομικά έργα που επρόκειτο να ξεκινήσουν άμεσα, να μένουν στο «περίμενε», λόγω αβεβαιότητας. Από την άλλη, κατασκευαστικές εταιρείες προσβλέπουν να επωφεληθούν της απόφασης, σηκώνοντας υψηλοτέρα κτίρια σε γειτονιές που μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν.

Δήμαρχος ανταποκρίθηκε σε συγκινητική επιστολή παιδιού

DHMARCHOS

Ο νέος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου με αφορμή την επισκευή μιας παιδική χαράς στην περιοχή, έκανε την εξής όμορφη ανάρτηση: «Το είχα υποσχεθεί στον μικρό μου φίλο Ο…, που μου είχε στείλει αυτή τη συγκινητική επιστολή. Σήμερα ολοκληρώθηκε η επισκευή της παιδικής χαράς στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και την παραδίδουμε στον Ο…. και τους φίλους του, καθώς και σε όλα τα παιδιά της περιοχής. Θέλω να πιστεύω ότι είναι όπως την είχε μπροστά στα μάτια του και τη ζωγράφισε στην επιστολή του ο Ο… Στον μικρό μου φίλο, ωστόσο, χρωστώ κάτι ακόμα: Το μονόζυγο που μου ζήτησε και την τραμπάλα. Θα γίνουν κι αυτά σε λίγο καιρό. Ως τότε, ο μικρός μου φίλος θα μπορεί να κάνει κούνια μαζί με τα άλλα παιδιά, χωρίς να τσακώνονται για το ποιος θα προηγηθεί. Και κυρίως, να παίζει με ασφάλεια».

DHMARCHOS

Στο Μοσχάτο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγοι και καλοί ενημερώθηκαν για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη του Μοσχάτου σήμερα 30/3. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πληροφορήθηκε την σημαντική αυτή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή, η οποία θα λάβει χώρα, εκτός απροόπτου, στις 12:00 στο caféSIMS,στηνπλατεία Μεταμορφώσεως. Η Κυβέρνηση μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, «γυρνάει» στην ατζέντα της καθημερινότητας, με το Μοσχάτο να είναι ο επόμενος σταθμός.

Αυτοδιοικητικά… «καρφιά» με φόντο τον ΑΣΔΑ Τι συνέβη μεταξύ των Δημάρχων Ανδρέα Παχατουρίδη, Χρήστου Παππού και Σταύρου Τσίρμπα

Ενδιαφέρον είχαν όσα έγιναν πριν λίγο καιρό στα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), όπου διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Και αυτό διότι παρατηρήθηκε αυτοδιοικητική… κόντρα. Οι πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ανέφεραν ότι τόσο ο Δήμος Περιστερίου όσο και ο Δήμος Φυλής είχαν διατυπώσει τις ενστάσεις τους για τη νομιμότητα των διαδικασιών και αποχώρησαν από την συνεδρίαση. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Σταύρος Τσίρμπας κράτησε αποστάσεις από όσα έλεγαν οι δύο δήμαρχοι (Ανδρέας Παχατουρίδης και Χρήστος Παππούς) με στόχο να πάρει ο Δήμος του μια ορθή απόφαση ώστε να μην έχει προβλήματα ο ΑΣΔΑ.

Είχε προηγηθεί, όπως διαβάσαμε, ζήτημα με την υποψηφιότητα του κ. Τσίρμπα, αφού στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του, όπου ψηφίστηκαν τα μέλη που θα εκπροσωπούσαν το Δήμο στον ΑΣΔΑ, η διαδικασία έγινε με μυστική ψηφοφορία, κάτι που όπως λένε όσοι γνωρίζουν την αυτοδιοικητική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται.

Οι «διαφωνούντες» μάλιστα έκρουσαν «καμπανάκι» στο Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων για το άρθρο 7, παρ. 10, της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών με αριθμό 16852/06.04.2011 που αναφέρει ότι: «Αποφάσεις που λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία, όπου δεν το επιτάσσει ο νόμος, είναι άκυρες». Οι διαδικασίες ωστόσο προχώρησαν με τον ίδιο τον κ. Τσίρμπα να εκλέγεται Πρόεδρος, τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά να εκλέγεται Αντιπρόεδρος και τον Δημήτρη Κουκουβίνο μέλος του ΔΣ του ΑΣΔΑ. Όμως, ενάμιση μήνα μετά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δικαίωσε τους δημάρχους Περιστερίου και Φυλής, Ανδρέα Παχατουρίδη και Χρήστο Παππού ακυρώνοντας το πρακτικό της 4ης (τακτικής) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (αριθμ. αποφ. 26/2024), κατά το μέρος που ελήφθη απόφαση για την εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Δ,Α με αποτέλεσμα και τις εκλογές του ΑΔΣΑ, ζητώντας την επανάληψη των σχετικών διαδικασιών σύμφωνα με τις τασσόμενες νόμιμες προθεσμίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ