Εφημερίδα Κοινωνική

«Τορπίλες» από τον εφοπλιστή-δήμαρχο Γ. Λεβεντάκη για το σαμποτάζ στην Αίγινα

 Breaking News

«Τορπίλες» από τον εφοπλιστή-δήμαρχο Γ. Λεβεντάκη για το σαμποτάζ στην Αίγινα
12 Φεβρουαρίου 2024

Στην «Espresso» μετά την καταστροφή του Αγωγού στην Αίγινα μίλησε ο σημερινός δήμαρχος Τριφυλίας -που προ αγωγού -υπήρξε ο μοναδικός ιδιοκτήτης τεσσάρων πλοίων που εφοδίαζαν με νερό το νησί του Αργοσαρωνικού. Κατά τον Γιώργο Λεβεντάκη, σύντροφο παλαιότερα της Αντζελας Δημητρίου, τα περί βόμβας «είναι φούμαρα…». Όπως είπε: «…έκαναν προχειροδουλειά και πάνε να δικαιολογήσουν τα 23.000.000 ευρώ που φάγανε για το έργο».

Οπως σημείωσε ο κ. Λεβεντάκης, θεωρεί πως έχουν «οικονομικό δόλο» αυτοί που επιμένουν στα σενάρια ανατίναξης του αγωγού, επισημαίνοντας: «Εγώ εδώ και δύο χρόνια έχω πουλήσει τα τρία από τα τέσσερα πλοία που διέθετα για τη μεταφορά νερού στην Αίγινα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκείνοι μάλιστα τα έχουν μετατρέψει σε μικρά πετρελαιοφόρα. Το τέταρτο πλοίο μου, που είναι και το μικρότερο, για τη μεταφορά νερού χωρητικότητας 1.000 κυβικών είναι παροπλισμένο εδώ επειδή η εταιρία στην οποία ανήκει βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Αυτοί που ψάχνουν για δολιοφθορά έχουν φάει το καταπέτασμα σ’ ένα έργο (23.000.000 ευρώ κατά τα λεγόμενά του) που και ασφαλώς δεν πληροί τις σωστές προϋποθέσεις.

Κατά τη γνώμη μου, η ζημιά έγινε λόγω κακής κατασκευής και επειδή δεν τοποθέτησαν και δεν έκατσε σωστά ο σωλήνας στον πυθμένα της θάλασσας και ασφαλώς επειδή το βάθος έχει διάφορες διακυμάνσεις τις οποίες και υπολόγισαν πολύ πρόχειρα. Οσοι βιάζονται να βγάλουν συμπέρασμα, αν τολμούν, πρέπει να βγάλουν τον σωλήνα έξω και να τον εξετάσουν εμπειρογνώμονες για να αποφανθούν εκείνοι ως ειδικοί αν πρόκειται για έκρηξη, όπως διατείνονται. Οφείλουν επίσης να μας πουν τι εγγυήσεις και για πόσα χρόνια έχουν δώσει για το πολυέξοδο έργο τους! Γιατί, αν υπάρχει εγγύηση και σπάσει ο αγωγός, τη φυσική ζημιά επιβαρύνεται ο κατασκευαστής, ενώ, αν υπάρχει δολιοφθορά, το πράγμα αλλάζει και πάει στο κράτος» τόνισε.

Ερωτηθείς ο κ. Λεβεντάκης από τι άλλο θα μπορούσε να προκληθεί αυτή η μεγάλη διαρροή και μάλιστα για τέταρτη φορά, ανέφερε τα εξής: «Αν και η περιοχή είναι Natura, δεν αποκλείεται τώρα και από κάποια άγκυρα πλοίου και όχι φυσικά από κάποιο γρι-γρι. Πάντως, αφού, όπως λένε, είναι βόμβα, τότε γιατί δεν έγιναν κομμάτια οι μικρές τσιμεντόπλακες που σκεπάζουν τον αγωγό και απλώς μετακινήθηκαν λίγο; Για να είμαστε σοβαροί, ποιος σαμποτέρ έχει την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να μπορεί να κατέβει 45-50 μέτρα βάθους και να βάλει μια βόμβα… Εγώ σταμάτησα τη δουλειά αυτή επειδή δεν συνέφερε, καθώς στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού είχε ήδη αρχίσει η αφαλάτωση του νερού».

Πάντως στη συνομιλία ο κ. Λεβεντάκης, που αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δήμαρχος Τριφυλίας, αποσαφήνισε πως πλέον η μόνη εμπλοκή της οικογένειάς του με τη θάλασσα είναι αυτή του υιού του που διαχειρίζεται το φεριμπότ «Νήσος Αίγινα». Από την άλλη ο Νίκος Τριανταφυλλάκης ωστόσο, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαρωνικού Αίγινας, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αν φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει, να μας φέρνουν νερό οι νερουλάδες, απροστάτευτοι από ιδιωτικά συμφέροντα ή ξένες δυνάμεις ή ποιος μπορεί να κάνει τέτοιο σαμποτάζ -πολλά λέγονται-, κλείστε το μπουρδ@λ@ να φύγουμε… Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να είναι στο έλεος κακοποιών, πρέπει να τους βρουν, αν είναι σαμποτάζ…»

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία προσπαθεί να λύσει το κουβάρι των υποθέσεων, (όπως και αυτή του αγωγού) προσπαθώντας να βάλει σε σειρά κομμάτια του παζλ με  τέσσερις συλλήψεις από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας. Εκεί βρέθηκαν δύο ΟΥΚάδες, ένα πρώην μέλος των «Πυρήνων» και ένας πορτιέρης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ