Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων από το Ηράκλειο Αττικής

 Breaking News

Συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων από το Ηράκλειο Αττικής
07 Φεβρουαρίου 2024

Πάνω από 10 οχήματα απομακρύνθηκαν από την αρχή του 2024 από τους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο ενός ακόμα κύκλου περισυλλογής και απόσυρσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και μηχανών που εκπονεί η δημοτική αρχή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απομάκρυνσή τους συμβάλλει στη λειτουργικότητα αλλά και την υγιεινή στην καθημερινότητα της πόλης.

Ο Δήμος υπενθυμίζει ότι οι προϋποθέσεις για την περισυλλογή είναι:

  • Το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες και, ταυτόχρονα, χωρίς σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή, ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης.
  • Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανή σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του από τον ίδιο.
  • Σε περίπτωση που παρέλθει χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται από το Νόμο, και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο Δήμος έχει δικαίωμα να προβεί στην περισυλλογή, την απομάκρυνση και την ανακύκλωσή του αυτοκινήτου.

«Η εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη μας είναι διαρκής. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περισυλλέξει εκατοντάδες αυτοκίνητα και μηχανές τα οποία ήταν παρατημένα, εμπόδιζαν την κυκλοφορία και στερούσαν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Δημοτικής μας Αστυνομίας για την αποτελεσματικότητα που δείχνουν στα καθήκοντά τους και να παρακαλέσω τους πολίτες να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ