Εφημερίδα Κοινωνική

Παναττική Απεργία των Ναυτεργατών στις 28 Φλεβάρη

 Breaking News

Παναττική Απεργία των Ναυτεργατών στις 28 Φλεβάρη
19 Φεβρουαρίου 2024

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ συντονίζει την δράση της με δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει μεταξύ των άλλων τα εργατικά κέντρα Πειραιά και Λαυρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η απεργία στις 28/2 πρέπει και μπορεί να αποτελέσει την αγωνιστική επανεκκίνηση των συνδικάτων βάζοντας μπροστά τα εργατικά δικαιώματα τα οποία κυβέρνηση – κεφάλαιο με την πολιτική τους τα υπονομεύουν και τα καταστρέφουν.

Όλη αυτή την περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση της ενάντια στους εργαζόμενους, στους φοιτητές – εκπαιδευτικούς, στην μικρομεσαία αγροτιά, στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην παιδεία και την πρόνοια.

Στον χώρο της Ναυτιλίας η πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών έχει οξύνει στο έπακρο τα Ναυτεργατικά προβλήματα, έκφραση των οποίων είναι ο αντιδραστικός νόμος 4150/2013, οι αντίστοιχοι νόμοι για κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία, είναι η υπερεργασία, η εντατικοποίηση, τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας, οι πετσοκομμένες οργανικές συνθέσεις οι οποίες είναι στα μέτρα των εφοπλιστών, δηλαδή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.

Το ίδιο διάστημα μισθοί και συντάξεις έχουν δεχθεί συντριπτικό πλήγμα από την πρωτοφανή ακρίβεια και ο πληθωρισμός στα ράφια του Super Market βρίσκεται σ’ επίπεδο 10%. Το ίδιο συμβαίνει και στην ενέργεια (ρεύμα – καύσιμο κλπ.)  και η επιχειρηματική elit της χώρας μας κάνει καθημερινά πάρτυ κερδοσκοπίας.

Η κυβέρνηση με την πολιτική και τα ημίμετρα βάζει πλάτη στο κεφάλαιο και με τον τρόπο αυτό το εργατικό – λαϊκό εισόδημα καταβαραθρώνεται!

Οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα τους, να βάλουν φραγμό στον αντεργατικό κατήφορο, να εναντιωθούν στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, να συσπειρωθούν στα συνδικάτα, να πάρουν μαζικά μέρος στους αγώνες, να δώσουν το μαχητικό παρόν στην απεργία στις 28 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα την ίδια μέρα.

Στις συνθήκες έντασης της επίθεσης για άλλη μια φορά ο ΓΓ της ΠΝΟ και η ομάδα του επιχειρεί να απομονώσει τους Ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους αρνούμενη την συμμετοχή  στην 24ωρη απεργία.

Είναι ένα ακόμη δείγμα της υποταγής της στα αφεντικά, στους εφοπλιστές, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην πλειοψηφία της ΓΣΣΕ.

Αυτή η προδοτική γραμμή και η υπονόμευση των αγώνων δικαιώνει την θέση της ΠΕΝΕΝ για τον ρόλο που είναι ταγμένη να παίζει στο ν.σ.κ.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά και καθολικά μέρος στην 24ωρη απεργία, να απομονώσουν τα τσιράκια των εφοπλιστών, να διεκδικήσουν λύσεις στα ώριμα και δίκαια αιτήματα τους.

Η απεργία θα γίνει στα πλοία που θα βρίσκονται σε όλη την γεωγραφική έκταση του Πειραιά και στα λιμάνια Ραφήνας – Λαυρίου.

Στις 28 Φλεβάρη θα είμαστε όλοι απεργοί και διαδηλωτές για τα δικαιώματα μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ