Εφημερίδα Κοινωνική

Ιερά Σύνοδος: Η επιστολή προς τους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

 Breaking News

Ιερά Σύνοδος: Η επιστολή προς τους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια
02 Φεβρουαρίου 2024

To «φως» της δημοσιότητας είδε η επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους βουλευτές, στην οποία αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους οι 300 της Βουλής θα πρέπει να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα και μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες. Έτσι: «τοποθετούνται τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων». Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή θα αναγνωστεί σχετική εγκύκλιος σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας.

Στο κείμενο που θα αναγνωσθεί την Κυριακή στις εκκλησίες, κατ’ αρχάς αιτιολογείται γιατί η Εκκλησία επιλέγει να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πολιτεύεται κατά Θεόν και ποιμαίνει όλους. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνεται σεβαστός. Στο θέμα του λεγομένου “πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων”, η Ιερά Σύνοδος όχι μόνον δεν μπορεί να σιωπήσει, αλλά πρέπει να ομιλήσει από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους». Τα επιχειρήματα που αναλύονται στο κείμενο είναι εκείνα που διατυπώθηκαν και στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου μετά τη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα και συμπυκνώνονται στην αναφορά ότι «ο λεγόμενος “γάμος των ομοφυλοφίλων” είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογενείας».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ