Εφημερίδα Κοινωνική

Η Νινα Κασιμάτη στην Κωνσταντινούπολη στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

 Breaking News

Η Νινα Κασιμάτη στην Κωνσταντινούπολη στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας
12 Φεβρουαρίου 2024

Με την διαπίστωση ότι «η ελληνική γλώσσα, θα ομιλείται, θα ψάλλεται, θα τραγουδιέται και θα χορεύεται πάντα “εις την Πόλιν”» ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

Την εκδήλωση «Η ελληνική γλώσσα “εις την Πόλιν“», τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ενώ το ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: Έδωσαν το παρών καθηγητές Νεοελληνικής Γλώσσας από πανεπιστήμια της Τουρκίας, η πρύτανης και η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, άρχοντες οφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενώ σημαντική ήταν η παρουσία Τούρκων μαθητών και φοιτητών που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στην Πόλη!

Ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά «του συνόλου των εκπαιδευτικών και των μαθητών των Ομογενειακών Σχολείων που συνεχίζουν να διδάσκουν και να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα» στην Πόλη. Και είπε πως «η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και σε Τούρκους πολίτες είναι πλέον απτή πραγματικότητα στη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ