Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΣΥ: Eπιτακτική ανάγκη για παιδιατρικές ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα – Οι τεράστιες ελλείψεις προκαλούν προβλήματα

ΕΣΥ: Eπιτακτική ανάγκη για παιδιατρικές ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα – Οι τεράστιες ελλείψεις προκαλούν προβλήματα
25 Φεβρουαρίου 2024

Υπό πίεση βρίσκονται τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, με την έξαρση των ιώσεων να γεμίζει ασφυκτικά τα εξωτερικά ιατρεία.

Την ίδια στιγμή, με δραματικό τρόπο έρχονται στο προσκήνιο οι τραγικές ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μετά τα περιστατικά παιδιών που για να νοσηλευτούν χρειάστηκε να μεταφερθούν από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη προκειμένου να βρουν διαθέσιμο κρεβάτι.

Η Ειρήνη Κοντογεωργίου, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν ΜΕΘ για παιδιά στην περιφέρεια.

«Θέλουμε να ανεβάσουν στην ατζέντα της περιφέρειας το θέμα και να απευθυνθούν με ολοκληρωμένη πρόταση στο υπουργείo Υγείας»

Σημειώνεται ότι η επαρχία παρουσιάζει σχεδόν 100% πληρότητα στις παιδιατρικές ΜΕΘ, με τα επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται στην Αθήνα. Μάλιστα, πέντε νομοί τις ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται χωρίς παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Η Πολιτεία δεν έχει ενδιαφερθεί»

«Ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη δεν έχει ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Μάλλον δεν έχει δοθεί προτεραιότητα σε αυτό. Προφανώς τα χρήματα θα μπορούσαν να βρεθούν. Οι Μονάδες θα είχαν συγκροτηθεί εάν η Πολιτεία είχε ενδιαφερθεί περισσότερο. Δεν υπάρχουν Μονάδες», τόνισε χαρακτηριστικα η κα Κοντογεωργίου.

Παράλληλα, εξήγησε τον σκοπό της Πρωτοβουλίας για τις ΜΕΘ: «Όταν χάσαμε τον 5χρονο Γιωργάκη στη Θάσο συγκροτήσαμε μία ομάδα. Προς το παρόν μαζεύουμε υπογραφές για να καταθέσουμε ένα ψήφισμα. Απευθυνόμαστε στον περιφερειάρχη και στο περιφερειακό συμβούλιο, με κοινοποίηση στους διοικητές των έξι νοσοκομείων, ώστε να έρθουν σε συνεννόηση και με μία συγκεκριμένη πρόταση να γίνει μία μελέτη. Θέλουμε να ανεβάσουν στην ατζέντα της περιφέρειας το θέμα και να απευθυνθούν με ολοκληρωμένη πρόταση στο υπουργείo Υγείας».

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ