Εφημερίδα Κοινωνική

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση
01 Φεβρουαρίου 2024

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (1/2).

Άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο κτίριο από δύο σημεία και συγκεκριμένα από το υπόγειο και την κεντρική είσοδο και έψαξαν όλο το κτίριο για τον εντοπισμό ατόμων.

Μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν αντιληπτές, οι καταληψίες άρχισαν να εγκαταλείπουν το κτίριο δίχως να προβάλουν κάποια αντίσταση. Μάλιστα οι αστυνομικοί κατέβασαν και το πανό που είχαν αναρτήσει νωρίτερα οι φοιτητές και οι κουκουλοφόροι.

Πριν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί κατέβασαν τα ρολά ασφαλείας τα οποία είχαν σηκώσει τα άτομα που εισέβαλαν στον χώρο.

Σημειώνεται ότι μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων και άτομα του αναρχικού χώρου, βγήκαν στην πύλη εισόδου του Πανεπιστημίου από Εγνατία και φώναξαν συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα ατόμων – κάποιοι εξ αυτών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους – εισέβαλαν στο κτίριο της διοίκησης μετά το τέλος της πορείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Οι διαδηλωτές μετά την είσοδό τους είχαν αναρτήσει και πανό που έγραφε «κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι».

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ