Εφημερίδα Κοινωνική

Αγρότες: Επί ποδός στα μπλόκα – Έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων

Αγρότες: Επί ποδός στα μπλόκα – Έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων
06 Φεβρουαρίου 2024

Την απόφαση να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν ολι αγρότες που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης.

Πέρα από την κάθοδό τους στην Αθήνα, μαζί με τα τρακτέρ τους, οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε συντονισμένους αποκλεισμούς μικρής διάρκειας σε εθνικούς και επαρχιακούς αυτοκινητοδρόμους, για να προβάλουν με μεγαλύτερη δυναμική τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών στις κινητοποιήσεις τους.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της σύσκεψης, αγρότες της Χαλκιδικής προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στον κόμβο της Πορταριάς.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς και συγκεκριμένα οι οδηγοί στο ρεύμα προς Νέα Μουδανιά, βγαίνουν από την εθνική οδό στον κόμβο Νέων Πλαγίων και επιστρέφουν σε αυτή στον κόμβο Νέων Μουδανιών. Όσοι κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν παρακαμπτήριες οδούς από το ύψους του κόμβου Νέων Μουδανιών έως τον κόμβο Νέων Πλαγίων.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν δηλώσει την πρόσθεσή τους να κρατήσουν κλειστή την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών έως τις 8 το βράδυ.

Αγρότες έκλεισαν για μισή ώρα τον κόμβο της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ – Δείτε φωτογραφίες

Νωρίτερα, σε ημίωρο αποκλεισμό του κόμβου της Νίκαιας προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες της Λάρισας. Οι αγρότες έφτασαν στο σημείο πεζοί όπου τους περίμεναν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η κίνηση των αγροτών έρχεται λίγο μετά την απόφαση εκπροσώπων τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με ταυτόχρονους αποκλεισμούς εθνικών οδών και τελωνείων από αύριο και παράλληλα συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες, στήνοντας μπλόκο στη θέση Μεγάλα Χωράφια της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αγρότες παραμένουν στο σημείο της κινητοποίησης, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνης, κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα.

Οι αγρότες, που ζητούν την λήψη μέτρων για την στήριξη του εισοδήματός τους, ανακοίνωσαν επίσης την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι υγειονομικοί του Νομού Χανίων, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, με αίτημα την στήριξη του ΕΣΥ.

Τα επτά αιτήματα των αγροτών

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με ταυτόχρονους αποκλεισμούς εθνικών οδών και τελωνείων από αύριο και παράλληλα συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι των αγροτών κατά την κρίσιμη σύσκεψή τους στη Νίκαια της Λάρισας.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ