Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που συνέλαβε παιδόφιλο στον Πειραιά!: Σταύρος Μπαλάσκας: «Δεν θα του πάρουν και το κεφάλι» – Τι λέει για την επιχείρηση ο ίδιος ο πατέρας της 13χρονης

 Breaking News

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που συνέλαβε παιδόφιλο στον Πειραιά!: Σταύρος Μπαλάσκας: «Δεν θα του πάρουν και το κεφάλι» – Τι λέει για την επιχείρηση ο ίδιος ο πατέρας της 13χρονης
31 Ιανουαρίου 2024

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε για τον αστυνομικό που συνέλαβε, παρουσία YouTuber, έναν 43χρονο άνδρα στον Πειραιά, ο οποίος είχε κλείσει ραντεβού με ένα 13χρονο κορίτσι μέσω social media.

Ειδικότερα, για την επιχείρηση, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ, καθώς η σύλληψη καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε από γνωστό YouTuber, αλλά και επειδή ο αστυνομικός ενήργησε εκτός του τομέα δράσης του. Σχετικά με το θέμα μίλησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στο MEGA.

mpalaskas

«Περνάει ΕΔΕ για μια ιστορία πειθαρχικών παραβιάσεων και παραπτωμάτων, οι οποίες διαπιστώθηκαν κατά την ΠΔΕ η οποία έγινε, διότι καταλογίζουν στον αστυνομικό ότι δεν ενημέρωσε τους ανωτέρους του, δεν ενημέρωσε την κατάλληλη υπηρεσία», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Και συνέχισε: «Του προσάπτουν το ότι δεν ενημέρωσε. Απ” όσο γνωρίζω εγώ, σε τέτοιες, ειδικές περιπτώσεις, ιδιαίτερα το Ανηλίκων, μπορεί να στήσει μέσα σε 15 λεπτά επιχείρηση. Εγώ ενημερώθηκα από την Άμεση Δράση ότι ο συνάδελφος από την προηγούμενη ημέρα είχε ζητήσει την αλλαγή του τομέα του, έφυγε από τον τομέα του και πήγε στον τομέα του Πειραιά, άρα οι αστυνομικοί που ενεργούν την ΕΔΕ λένε ότι ήταν προσχεδιασμένο και το είχαν στήσει. Όταν το είχαν στήσει, δεν είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να γίνει μια δουλειά η οποία θα ήταν πιο υπηρεσιακά συντεταγμένη. Γι’ αυτό τον τραβάνε σε ΕΔΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Άλλο η Ασφάλεια και άλλο η Άμεση Δράση. Δεν είναι δουλειά της Άμεσης Δράσης να στήνει τέτοιες επιχειρήσεις, δεν είναι η φύση της υπηρεσίας. Υπάρχει συντεταγμένο πειθαρχικό δίκαιο βάσει των κανονισμών της ΕΛ.ΑΣ, π.χ. απαγορεύεται να βγαίνει σε κάμερες ο αστυνομικός. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω αν του αποδίδεται αυτό στην ΕΔΕ, του έχει αποδοθεί σε άλλη ΕΔΕ όμως».

«Σοκαρίστηκαν οι ειδικοί αξιωματικοί του Ανηλίκων όταν είδαν, το σκέφτομαι και τρελαίνομαι, τι περιείχε η τσάντα αυτουνού που συνέλαβαν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είχε μέσα για να κάνει τι σε ένα παιδάκι 13 χρόνων ο αχρείος. Μιλάμε για άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ερευνάται αν μιλούσε και με άλλα παιδιά».

Τέλος, όσον αφορά τον αστυνομικό, ο Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε: «Η πειθαρχική έρευνα που ασκείται στον αστυνομικό είναι για τις παραβιάσεις των κανονισμών και των νόμων της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικώνΔεν θα του πάρουν και το κεφάλι, πειθαρχικές παραβιάσεις είναι. Η αστυνομία έχει κανόνες. Ο αστυνομικός δεν είναι πολίτης, είναι αστυνομικός».

πατερας

Πατέρας 13χρονης: «Έτσι στήσαμε την παγίδα στον παιδεραστή»

Ο πατέρας της 13χρονης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Live News» και περιέγραψε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως ακριβώς στήθηκε η όλη επιχείρηση. «Ξεκίνησε ένα γυναικείο προφίλ να στέλνει κάποια μηνύματα στην ανήλικη κόρη μου. Σιγά σιγά άρχισε να στέλνει άσεμνες φωτογραφίες, ερωτικού περιεχομένου, της έλεγε ότι μπορεί να της ανοιχτεί, να την εμπιστευτεί γιατί είναι και οι δυο γυναίκες. Σε αυτό το σημείο η κόρη μου με ενημέρωσε, έγκαιρα, και αυτό είναι το ευτυχές της υπόθεσης. Από εκεί και πέρα το χειρίστηκα εγώ» αναφέρει αρχικά ο πατέρας της ανήλικης.

«Στην αρχή νόμιζα ότι μιλάω με ένα ψεύτικο προφίλ. Ξεκινήσαμε, με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Κοψιάλη που είναι πολύ φίλος μου, συνεργαστήκαμε πολύ άψογα, μέσα από πολλές συνομιλίες μπορέσαμε και φέραμε τον άνθρωπο αυτό στο σπίτι όπου έγινε η σύλληψη. Του δώσαμε ραντεβού στον Πειραιά… Μου απαντούσε ότι το έχει κάνει και με άλλα κορίτσια. Εμείς του μιλούσαμε σαν να μιλάει ένα μωρό και όχι μια γυναίκα» συνεχίζει.

«Δε περιμέναμε ότι θα έρθει. Μόλις μας έστειλε τα εισιτήρια, πήγαμε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας. Προσπαθήσαμε να καταθέσουμε μήνυση και μας είπαν να πάμε το επόμενο πρωί. Όταν έγινε όλο αυτό μέσα στο σπίτι, εγώ ήμουν ακόμα στο αστυνομικό τμήμα… Στο σακίδιό του είχε περίπου 20 ερωτικά βοηθήματα. Τα λόγια του ήταν “αφήστε με να φύγω”….  Απ’ ότι άκουσα είχε πολλές συνομιλίες στο κινητό του και με άλλα κορίτσια» καταλήγει ο πατέρας της 13χρονης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ