Εφημερίδα Κοινωνική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Συνάντηση με την ΕΣΕΕ -Στο επίκεντρο της συζήτησης η αύξηση του κατώτατου μισθού

 Breaking News

Δόμνα Μιχαηλίδου: Συνάντηση με την ΕΣΕΕ -Στο επίκεντρο της συζήτησης η αύξηση του κατώτατου μισθού
26 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της, το Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η Υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΣΕΕ, θέματα όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα συμβάλλει έμπρακτα στην περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή προς όφελος και του εμπορίου. Επίσης, συζητήθηκαν και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι εμπορικές επιχειρήσεις και να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Με το προεδρείο της ΕΣΕΕ είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Άκουσα με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Όπως ενημέρωσα το προεδρείο της ΕΣΕΕ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης, να αναπτυχθεί περαιτέρω, προς όφελος των εργαζομένων και της Εθνικής οικονομίας».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ