Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: H παρουσίαση του βιβλίου «Το ειδώλιο» της Βικτόρια Χίσλοπ

 Breaking News

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: H παρουσίαση του βιβλίου «Το ειδώλιο» της Βικτόρια Χίσλοπ
29 Ιανουαρίου 2024

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ με τίτλο «Το ειδώλιο», πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Την παρουσίαση διοργάνωσαν το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η πρόεδρος του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Νανά Λάτση.

Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ και ο Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ Γεώργιος Κακαβάς, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Νταίζη Σεμπεκοπούλου και Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε ένα μέρος μοναδικό και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά για την παρουσία του. Στον Πειραιά ήρθα πρώτη φορά το 1977 όταν ήμουν έφηβη κατά την πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα. Στο προηγούμενο μου μυθιστόρημα «Μία νύχτα του Αυγούστου» είχα περιγράψει ότι η ατμόσφαιρα εδώ είναι πολύ διαφορετική από την Αθήνα και αυτό μου έδωσε έμπνευση από τότε. Το βιβλίο «Το ειδώλιο» κυκλοφόρησε στην Αγγλία πριν από τρεις μήνες και ήδη το έχουν διαβάσει πολλοί. Γράφω για ένα ειδώλιο από τις Κυκλάδες αλλά πίσω από τις σελίδες κρύβονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όμιλο «Εξάλειπτρον» και την πρόεδρο του Νανά Λάτση για την πρόσκληση αλλά και την Καρυάτιδα, το ωραίο βραβείο που μου είχε προσφέρει πριν χρόνια και μου έδωσε έμπνευση για το βιβλίο αυτό».

xislop1

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήµαρχος Οικονοµικών Υπηρεσιών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο Αντιδήµαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δηµήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Ιωάννης Χατζηαλέξης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αστικής Κατάστασης και Μητρώου Πολιτών Βασίλης Κατσαφάδος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Μπουλντούμης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ