Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Εγκαινιάστηκε το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

 Breaking News

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Εγκαινιάστηκε το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ
30 Ιανουαρίου 2024

Η δημοτική Αρχή Πειραιά και η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» πραγματοποίησαν μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μόνιμου Καμαρινιού του μεγάλου Πειραιώτη ηθοποιού, στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4».

6

Η γνωστή ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για την δημιουργία του καμαρινιού του από το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4, αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στη πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό Κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα που είναι στη διάθεση όλων εκείνων που τον αγάπησαν μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

5

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και η φωνή του «έντυσε» το πρώτο σήμα του Καναλιού Ένα 90,4, το οποίο βγήκε στον «αέρα» στις 13 Μαΐου 1987, εγκαινιάζοντας την εποχή της «Άνοιξης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

2

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ανέλαβε αφιλοκερδώς ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.

3

«Είμαι πολύ περήφανος που το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ είναι πλέον μέρος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο, οι Πειραιώτες του ανταποδίδουμε την αγάπη του, τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε στην Τέχνη και τα κοινά.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Δημήτρη Πειραιώτη…», ανέφερε σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

7 (1)

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που μέσα στο θέατρο ακούστηκε η στεντόρεια φωνή του Παπαμιχαήλ, στο πρώτο σήμα του ιστορικού ραδιοφώνου της πόλης μας το 1987 και σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2001 στο ραδιόφωνο του Πειραιά. Όλο το θέατρο σιγοτραγούδησε το «Μάτια Βουρκωμένα» και το «Υπομονή» από τις ταινίες του, σε ένα πολύ όμορφο μουσικό αφιέρωμα από την επίσης Πειραιώτισσα Λένα Αλκαίου.

8

10

9

4

1


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ