Εφημερίδα Κοινωνική

Τα «μάτια» δικαστών, εισαγγελέων και δικηγόρων πάνω από το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά – Ποιοι αποτελούν την Ομάδα Εργασίας για την κατασκευή του κτιρίου

 Breaking News

Τα «μάτια» δικαστών, εισαγγελέων και δικηγόρων πάνω από το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά – Ποιοι αποτελούν την Ομάδα Εργασίας για την κατασκευή του κτιρίου
29 Δεκεμβρίου 2023

Στην Ομάδα Εργασίας για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά θα συμμετέχουν δικαστικοί, εισαγγελείς και δικηγόροι όπως προβλέπει σχετική απόφαση του Πάνου Αλεξανδρή, γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και προέδρου του Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ.

Η Ομάδα θα αποτελεί τα “μάτια” στο υπό εξέλιξη έργο που θα δώσει νέα πνοή στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά και θα έχει ως «αντικείμενο την υποβοήθηση της τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης & Παραλαβής των σταδίων εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., ως προς την ορθολογική οργάνωση και την κατανομή των χώρων και των αιθουσών».

Τα σχέδια για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά παρουσιάστηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου 2023 σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ).

Εκεί έγινε η παρουσίαση από την ανάδοχο εταιρεία DIMAND του πρώτου «πράσινου» δημοσίου κτιρίου στη χώρα όπου θα συστεγαστούν το Πρωτοδικείο, το Εφετείο, το Διοικητικό  Πρωτοδικείο, το Διοικητικό Εφετείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Εισαγγελία Εφετών και το Ειρηνοδικείο της πόλης.

Ομάδα Εργασίας για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά: Ποια είναι τα μέλη της 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το dikastiko.gr, η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από 9 μέλη και συγκεκριμένα -σύμφωνα με την απόφαση, τους:

  1. Ιωάννη Αποστολόπουλο του Νικολάου, Πρόεδρο Εφετών, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετείου Πειραιά,
  2. Γεώργιο Ξυνόπουλο του Αποστόλου, Εφέτη, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πειραιά
  3. Δημήτριο Σαβαΐδη του Νικοδήμου, Εισαγγελέα Εφετών, Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά,
  4. Ειρήνη Μαραγκάκη του Νικολάου, Αντιεισαγγελέα Εφετών, Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά,
  5. Μαρία Ηλία του Χαραλάμπους, Ειρηνοδίκη Α’ Βαθμού, Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Πειραιά,
  6. Στεφανία Γιαννούλη του Βασιλείου, Πρόεδρο Εφετών, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβούλιου Διοικητικού Εφετείου Πειραιά
  7. Δήμο Χρυσό του Ιωάννη, Εφέτη, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά
  8. Ηλία Κλάππα του Ιωάννη, δικηγόρο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και
  9. Στέλιο Φατζάκη του Κωνσταντίνου, δικηγόρο, Ταμία και Σύμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Γραμματέας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται η Ευαγγελία Παναγιώτα Αλεξανδράτου του Χαραλάμπους, Ασκούμενη Δικηγόρος Αθηνών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται, οι συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας θα πραγματοποιούνται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής των μελών. Το έργο της Ομάδας Εργασίας ολοκληρώνεται με το πέρας των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης & Παραλαβής των σταδίων εργασιών ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.

Πού θα ανεγερθεί το νέο Μέγαρο 

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Χαϊδαρίου, Φωκίωνος και Παπαστράτου, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του Δήμου Πειραιά και έχει έκταση 12.350,14 τ.μ.. Στο οικόπεδο αυτό θα ανεγερθεί νέο «πράσινο» κτίριο γραφείων συνολικής δόμησης περίπου 36.000 τ.μ. για τη στέγαση όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης του Πειραιά.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ