Εφημερίδα Κοινωνική

Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των αγοραπωλησιών κατά 65%

 Breaking News

Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των αγοραπωλησιών κατά 65%
11 Δεκεμβρίου 2023

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο στην περιοχή του Πειραιά καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των αγοραπωλησιών κατά 65% και της αξίας των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν κατά 143%!

O Πειραιάς έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα σημαντικό κέντρο προσέλκυσης ξένων επενδυτών ακινήτων, οι οποίοι αξιοποιούν το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» για την εξασφάλιση άδειας παραμονής στη χώρα μας και συνολικά στην ΕΕ.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων που ειδικεύονται στην επενδυτική μετανάστευση, ο Πειραιάς έχει προσελκύσει επενδυτές από τρίτες χώρες, κυρίως από την Κίνα. Οι Κινέζοι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως για την αγορά κατοικιών και διαμερισμάτων στο κέντρο του Πειραιά, καθώς και για την αγορά εμπορικών ακινήτων.

Τα στοιχεία ήδη επιβεβαιώνουν τις σχετικές αναφορές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων TOPO GES IKE, που αξιοποιεί δεδομένα από το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο στην περιοχή του Πειραιά καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των αγοραπωλησιών κατά 65% και της αξίας των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν κατά 143%!

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του δείκτη τιμών Spitogatos Property Index, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης στον Πειραιά αυξήθηκε κατά 14,7% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 2.000 ευρώ/τ.μ., από 1.744 ευρώ/τ.μ. κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ