Εφημερίδα Κοινωνική

Πέγκυ Αντωνάκου: Ποια είναι η γυναίκα ηγέτης της Google στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

 Breaking News

Πέγκυ Αντωνάκου: Ποια είναι η γυναίκα ηγέτης της Google στην Νοτιοανατολική Ευρώπη
05 Δεκεμβρίου 2023

Η Πέγκυ Αντωνάκου είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας που σήμερα υπηρετεί ως Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Google.

Με εντυπωσιακό υπόβαθρο, εκτεταμένες σπουδές και επιτυχημένη καριέρα, έχει συμβάλλει καθοριστικά στον κλάδο της τεχνολογίας. Το εκπαιδευτικό της ταξίδι ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου τελείωσε το τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια έκανε MBA με ειδίκευση στο μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Michigan και μεταπτυχιακό στην ψυχολογία. Η Πέγκυ Αντωνάκου ηγείται στη χώρα μας της εταιρείας-κολοσσού είναι μία γυναίκα με πολυετή εμπειρία σε θέσεις διοίκησης και marketing τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, η Πέγκυ Αντωνάκου ξεκίνησε μια αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία.

Έχει εργαστεί στην Dell για περίπου μία δεκαετία στην Αμερική και την Ευρώπη και από το 2020 είναι η νέα γενική διευθύντρια της Google νοτιοανατολικής Ευρώπης και έγινε η πρώτη γυναίκα και η νεότερη στην ιστορία της εταιρείας στην Ελλάδα. Η μεγάλη και σημαντική εμπειρία της σε διαφορετικούς κλάδους και μέρη του κόσμου την καθιστούν μία από τις πιο καταξιωμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

Όπως η ίδια γράψει στο λογαριασμό της στο LinkedIn είναι παθιασμένη με τις νέες ιδέες και τα τολμηρά οράματα, κάνοντας το μέλλον πραγματικότητα. Στηρίζει τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την προσφορά και εξάπλωση της τεχνολογίας στο οικοσύστημα στηρίζοντας τους ανθρώπους ώστε να βρουν τη θέση τους και να εξελιχθούν στο παγκόσμιο περιβάλλον που ζούμε πια.

Δέσμευσή της αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και να βοηθήσει την Ελλάδα να βρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη της ψηφιακής εξέλιξης παγκοσμίως , καθώς πιστεύει πως η χώρα έχει όλα τα εχέγγυα που χρειάζονται για να διευρύνει τους ορίζοντές της και να πετύχει το στόχο της τεχνολογικής μετάβασης και εξέλιξης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ